0900 - 25 25 255

Telefonisch 7 dagen p/w bereikbaar (€ 0,45 p/m):
ma t/m vr: 9.00 uur tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 uur tot 20.00 uur


zondag 25 september 2016

Vijf feitjes die u nog niet wist over David Bowie

Op 30 oktober staat David Brighton, de bekendste David Bowie lookalike en soundalike ter wereld, in Carré. Hoeveel weet u van David Bowie? We hebben een aantal leuke feitjes op een rij gezet.

1. David Bowie deelt zijn verjaardag met andere legende Elvis Presley.

Beide heren zijn geboren op 8 januari. Elvis is wel enkele jaren ouder en vierde zijn twaalfde verjaardag toen kleine Bowie werd geboren.

2. David Bowie houdt een permanent verwijde pupil over aan zijn vechtpartij.

Toen David 15 was, heeft hij gevochten met over een meisje. Een klasgenoot gaf hem een ferme boks op zijn linkeroog. Vier operaties later had Bowie een permanent verwijde pupil. Later zou hij de handicap uitspelen als zijn handelsmerk.

3. David Bowie en Mick Jagger hadden een affaire.

Althans daarover wordt al jaren gespeculeerd. David Bowie kwam openlijk uit voor zijn biseksualiteit, iets wat Mick Jagger's interesse wekte. De twee zouden enkele maanden hebben samengewoond. Er is zelfs een boek geschreven over de affaire.

4. John Lennon deed de backing vocals op David Bowies hit 'Fame'.

Slechts weinig mensen weten dat het nummer 'Fame' van David Bowie samen is geschreven met John Lennon. Lennon was zo tevreden over het nummer dat hij besloot om ook de backing vocals voor zijn rekening te nemen.

5. David Bowie is een man met veel gezichten.

Door de jaren heen heeft David Bowie veel alter ego's voor zichzelf gecreëerd. Zo ging hij onder meer door het leven als Major Tom, Aladdin Sane, The Thin White Duke, Tao Jones, John Merrick en Halloween Jack.

Bestel hier kaarten voor David Brighton's Space Oddity.

Inloggen
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Minimaal 8 tekens en minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter.
×