0900 - 25 25 255

Telefonisch 7 dagen p/w bereikbaar (€ 0,45 p/m):
ma t/m vr: 9.00 uur tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 uur tot 20.00 uur


vrijdag 8 september 2017

Douwe Bob neemt Blackbird als special guest mee op zijn theatertour

Blackbird heeft haar eerste single uitgebracht: Wicked Song. Een zelfgeschreven popnummer dat is geïnspireerd door het gedicht "Los" van Ingmar Heytze. Over het leven vieren, de zoektocht naar geluk en vrijheid en hoe we daar soms in verdwalen. 

Rauwe, vintage gitaarsounds en filmische western strijkers worden gecombineerd met een stem waarin folk en soul doorklinken, en die in de verte doet denken aan Nancy Sinatra. Een song om tijdens een mooie zomernacht op door te dansen en de volgende ochtend het eerste vliegtuig naar een ver oord te nemen.

Blackbird werd twee weken na de lancering van haar debuutsingle Wicked Song uitgeroepen tot NPO Radio 2 Nieuwe Naam, stond daar zeven weken op de playlist en kwam ook terecht in de Spotify hitlijsten als New Music Friday NL, Hot New Pop Tracks & de Viral 50 Netherlands. Een tweede single wordt in de herfst verwacht.

"Tering, dat klinkt goed zeg." - Douwe Bob

"Man, even een staande ovatie. Wauw, dit is echt f*cking goed!" - Gerard Ekdom 

"Een onwijs goed nummer." - Giel Beelen over Wicked Song 

Blackbird is het alter ego van singer-songwriter Merel Koman. De van oorsprong Limburgse is al haar hele leven bezig met muziek. Ze groeide op met de platen van John Denver, the Eagles en Phil Collins, maar danste ook op Vivaldi. Zelf kocht ze haar eerste cd's van Alanis Morissette, Michael Jackson en Eva Cassidy. Merel studeerde jazz en pop in Utrecht, en reisde daarna door naar Amsterdam om zich daar onder te dompelen in de muziekscene. De zangeres heeft een krachtige, zuivere stem en een aanstekelijke presence op het podium. Dat is ook de plek waar ze het allerliefste staat.

Beïnvloed door artiesten als Joni Mitchell, Lianne la Havas, Crosby Stills & Nash, First Aid Kit en John Mayer schreef Blackbird haar eerste nummers op een akoestische gitaar in Berlijn. En tijdens een reis naar LA en New York ontstond er nieuwe inspiratie die leidde tot haar onstuimige en spannende debuutsingle.

Wicked Song is geproduceerd door Paul Willemsen (Beans & Fatback, Lefties Soul Connection, Ruben Hein), en is opgenomen in de Electric Monkey Studio in Amsterdam-Noord, met de oude analoge mengtafel van Ennio Morricone.

Bestel hier kaarten voor het concert van Douwe Bob met als special guest Blackbird.

Inloggen
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Minimaal 8 tekens en minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter.
×