0900 - 25 25 255

Telefonisch 7 dagen p/w bereikbaar (€ 0,45 p/m):
ma t/m vr: 9.00 uur tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 uur tot 20.00 uur


woensdag 1 juli 2015

Het allerlaatste concert van Juliette Gréco

Kaartverkoop start zaterdag 4 juli om 10:00 uur

Deze zomer neemt Juliette Gréco afscheid van haar publiek met een aantal concerten in Frankrijk, België, Duitsland en met één concert in Nederland. Op 20 september dit jaar staat ze eenmalig in Carré. 

Tijdens haar laatste concerten wordt ze begeleid door pianist Gérard Jouannest en accordeonist Jean-Louis Matinier. Op deze manier blijft ze trouw aan de sfeer van Saint Germain-des-Prés waar zij vlak na de Tweede Wereldoorlog is begonnen met zingen. In het linkse intellectuele milieu. Jean Paul Sartre zei in die tijd: “Juliette Gréco heeft een miljoen gedichten in haar stem.” Ze is een zangeres met een indrukwekkende lijst concerten en langspeelplaten. Haar carrière bestrijkt meer dan vijfenzestig jaar. Zelf zegt ze moeilijk afscheid te kunnen nemen van het publiek, van haar publiek.

Met Boris Vian, Leo Ferré, Serge Gainsbourg en Jacque Brel werkte Juliette intens samen. Voor Sartre was zij de muse en Miles Davis was eind jaren veertig haar minnaar. Ook werkte ze als actrice, o.a. in de film Orphée van Jean Cocteau. Maar bovenal was zij zangeres.

Deze zomer gaat het dan toch definitief gebeuren: afscheid van haar publiek.

Met in het voorprogramma Maarten Heijmans zingt Ramses Shaffy.

Inloggen
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Minimaal 8 tekens en minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter.
×