0900 - 25 25 255

Telefonisch 7 dagen p/w bereikbaar (€ 0,45 p/m):
ma t/m vr: 9.00 uur tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 uur tot 20.00 uur


zondag 3 september 2017

debat in carré rond vertoning JESSE

Debat in Carré naar aanleiding van discussie rondom documentaire JESSE O.l.v. Jort Kelder met Kees Brouwer, Tom de Ket, Ton Elias, Kay van der Linde en Egbert Dommering.

Nog nooit is er een profielschets gemaakt van een Nederlands politiek leider die zoveel weerstand opriep als de documentaire JESSE van regisseur Joey Boink. Koninklijk Theater Carré vertoont maandag 4 september om 20.00 uur niet alleen deze documentaire, maar organiseert, samen met filmproductiebedrijf DOXY, een debat over deze storm van protest en de grenzen van journalistieke onafhankelijkheid. Zowel Joey Boink als Jesse Klaver zijn bij deze avond aanwezig. 

Madeleine van der Zwaan, directeur van Carré: “Carré geeft makers de ruimte om werk te tonen. Dat er rond deze documentaire een interessante discussie is ontstaan over de rol van de maker ten opzichte van zijn werk, grijpt Carré aan om naast de vertoning ook een inhoudelijk debat hierover te organiseren. Juist de combinatie van debat en filmvertoning maakt JESSE relevant voor een avond in Carré.” 

Onder leiding van Jort Kelder gaan film- en theatermakers, opiniemakers en mediaspecialisten in debat. Jesse Klaver en Joey Boink worden na de film geïnterviewd op het podium. Vervolgens nemen Kees Brouwer, regisseur van onder andere De Wouter Tapes en Tom de Ket, oprichter van theatergezelschap De Verleiders plaats samen met opiniemaker en emiritus hoogleraar informatierecht Egbert Dommering, die eerder het weigeren van de documentaire JESSE ‘een schoolvoorbeeld van censuur’ noemde. Vanuit media en politiek zijn aanwezig Ton Elias, oud Kamerlid VVD en oud journalist en Kay van de Linde, spindoctor en mede-producent van De nacht van Fortuyn. 

De documentaire JESSE is op maandag 4 september 2017 om 20.00 uur te zien in Carré. Het debat start na de voorstelling.

Kaarten voor de documentaire JESSE geven tevens toegang tot het debat en zijn hier te koop.

Inloggen
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Minimaal 8 tekens en minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter.
×