0900 - 25 25 255

Telefonisch 7 dagen p/w bereikbaar (€ 0,45 p/m):
ma t/m vr: 9.00 uur tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 uur tot 20.00 uur


donderdag 16 april 2015

Don McLean in Carré

Kaartverkoop start zaterdag 18 april 10:00

  • Fotograaf: Keith Perry

Het is alweer drie jaar geleden dat Don McLean in Nederland optrad. De zanger van het legendarische ‘American Pie’ gaf toen een concert bij ons in Carré, dat binnen no-time was uitverkocht. Maandag 5 en dinsdag 6 oktober is de 69-jarige singer-songwriter terug ter gelegenheid van zijn ‘The American Troubadour’ tour.

Met American Pie scoorde Don McLean begin jaren zeventig een van de grootste hits allertijden. Een nummer dat als een droomvlucht door de internationale geschiedenis van de popmuziek scheert en iedere draaibeurt weer opnieuw fascineert, mede omdat de werkelijke gedachte achter de tekst altijd een mysterie is gebleven. Begin april verkocht de New Yorkse artiest het manuscript van de evergreen voor maar liefst 1,2 miljoen dollar via veilinghuis Christie’s en vond hij het tijd om zijn monsterhit te verklaren.

“Eigenlijk komt het hier op neer: in ‘American Pie’ loopt alles fout”. Volgens McLean staat ‘American Pie’ daarmee symbool voor de achteruitgang van de maatschappij. “Ik was er in 1970 en ik ben er nu in 2015. Helaas vind je vandaag de dag nauwelijks nog poëzie en romantiek terug in dingen die gemaakt worden. Dat is eigenlijk zoals het einde van American Pie.” In het nummer beschrijft McClean op het einde een bleek Amerika, waaruit de muziek is verdwenen en waarin zelfs de Vader, de Zoon en de Heilige Geest vertrokken zijn.

Bestel hier uw kaarten.Binnenkort in Carré


Carré nieuwsbrief


Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.

Inloggen
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Minimaal 8 tekens en minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter.
×