0900 - 25 25 255

Telefonisch 7 dagen p/w bereikbaar (€ 0,45 p/m):
ma t/m vr: 9.00 uur tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 uur tot 20.00 uur


woensdag 25 februari 2015

Flairck ontvangt Edison

Ma 9 maart staan ze in Carré

  • Fotografie: Roy Beusker

Vandaag ontving Flairck tijdens de uitzending Dit Is De Dag op Radio1 een Edison voor hun gehele Oeuvre. De Edison Stichting kende de band de prijs niet alleen toe voor hun oeuvre, maar ook voor hun buitengewone verdiensten voor de Nederlandse muziek. De voltallige groep werd tijdens de uitzending verrast met deze Edison door Lee Towers.

Flairck is een bijzonder fenomeen in Nederland, maar lastig in een hokje te passen. Is het popmuziek? Is het folk muziek? De Edison Stichting houdt het op wereldmuziek. De staat van dienst van Flairck maakt dat hen volkomen verdiend een Edison voor hun gehele Oeuvre wordt toegekend.

Van toen tot nu
De instrumentale groep Flairck werd in 1978 opgericht door gitarist Erik Visser en fluitist Peter Weekers. De eerste twee LP’s “Variaties op een Dame” uit 1978 en “Gevecht met de Engel” uit 1980 gooiden hoge ogen en werden beide bekroond met een Edison.

De groep heeft gedurende de volgende 35 jaar op immens veel podia in binnen en buitenland gestaan. Als instrumentaal ensemble, altijd op eigen kracht. In die tijd hebben zij 22 cd’s gemaakt, die in een box zijn verschenen. Samenwerkingen waren er onder meer met Ramses Shaffy, Liesbeth List, George Moustaki.

In 2013 is de groep terug in de oorspronkelijke bezetting met Erik Visser, Peter Weekers en Sylvia Houtzager op viool en harp, aangevuld met de jonge talentvolle Mexicaanse bassist/gitarist Pablo Ortiz. In 2014 en 2015 toeren zij langs 70 theaters in Nederland met de show The Lady’s Back. In de zomer doen ze een tournee door Japan en ook Zuid-Amerika wordt nog steeds bezocht.

Op 9 maart geeft Flairck haar 2500ste concert bij ons in het theater. Heeft u al kaartjes? Reserveer hier.

Inloggen
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Minimaal 8 tekens en minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter.
×