0900 - 25 25 255

Telefonisch 7 dagen p/w bereikbaar (€ 0,45 p/m):
ma t/m vr: 9.00 uur tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 uur tot 20.00 uur


vrijdag 27 oktober 2017

Gregory Porter met “Nat King Cole & Me And Other Songs” 2 keer in Carré

Samen met het Metropole Orkest, onder leiding van dirigent Vince Mendoza

Op 19 en 20 maart 2018 komt Gregory Porter voor twee bijzondere shows naar Carré. Hij zal daar, begeleid door het Metropole Orkest, onder andere nummers van zijn nieuwe album “Nat ‘King’ Cole & Me” ten gehore brengen.
De kaartverkoop start woensdag 1 november om 10.00 uur.

Gregory Porter (1971) is een Amerikaanse jazzzanger en componist. Hij breekt door met zijn eerste album Water uit 2010, dat meteen wordt genomineerd voor een Grammy Award. Porter won in 2014 met zijn derde studioalbum Liquid Spirit uiteindelijk zijn Grammy Award voor "Best Jazz Vocal Album". In 2017 won hij deze Grammy nogmaals, ditmaal voor het album Take Me to the Alley.

Het is geen geheim dat Nat “King” Cole een grote inspiratiebron voor Porter is geweest. De imposante zanger noemt het zelfs de reden dat hij muzikant is geworden. “He was one of a kind. He left such great music – such beautiful things to listen to that you can’t help but be influenced by that extraordinary timbre, style, and ultimate cool”, aldus Porter. 
Met hulp van de zesvoudig Grammy Award winnaar Vince Mendoza als arrangeur, en een band met pianist Christian Sands, bassist Reuben Rogers en drummer Ulysses Owens, herbeleeft Porter enkele van Cole’s meest geliefde klassiekers als “Smile,” “L-O- V-E,” “Nature Boy,” en “The Christmas Song.”

Ook tijdens deze shows in Carré krijgt Porter hulp van Mendoza. Hij geeft deze avonden leiding aan het Metropole Orkest; een orkest waar Porter in het verleden vaker mee gespeeld heeft.

In november 2016 stond Gregory Porter ook tweemaal in Nederland. Naast een intieme show in Carré speelde hij 3 dagen later een show in de toenmalige Heineken Music Hall en liet daar nogmaals zien en horen wat een indrukwekkend stemgeluid deze zanger bezit. Deze shows waren destijds in zeer korte tijd uitverkocht.

Naast de klassiekers van Nat “King” Cole zal Porter uiteraard zijn eigen hits niet vergeten tijdens deze shows in Carré.

Inloggen
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Minimaal 8 tekens en minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter.
×