0900 - 25 25 255

Telefonisch 7 dagen p/w bereikbaar (€ 0,45 p/m):
ma t/m vr: 9.00 uur tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 uur tot 20.00 uur


maandag 29 januari 2018

Het Moscow Classical Ballet en Het Balletorkest slaan de handen ineen!

Bij hoge uitzondering maakt Het Balletorkest, de vaste partner van Het Nationale Ballet en Nederlands Dans Theater, een uitstap naar Carré. Van 16 tot en met 18 maart danst Moscow Classical Ballet drie klassiekers in Carré: Giselle, Coppelia en Assepoester. Het Balletorkest begeleidt het Russische gezelschap bij Coppelia en Giselle. Kaarten zijn hier te koop.

Directeur van Het Balletorkest Piet van Gennip over de samenwerking: “Het Moscow Classical Ballet is artistiek geworteld in de beste Russische ballettraditie. Het orkest kijkt zeer uit naar deze internationale samenwerking, en past uitstekend in de ambitie van het orkest om het beste balletorkest ter wereld te worden.”

Het Balletorkest
Het Balletorkest verbindt muziek en dans tot een betoverende ervaring: van klassiek ballet tot moderne dans, van muziekeducatie tot talentontwikkeling. Sinds de oprichting in 1965 is het orkest de trotse begeleidingspartner van Het Nationale Ballet en het Nederlands Dans Theater. De werkwijze is uniek in Nederland. Het Balletorkest bestaat uit een vaste kern van 45 musici, waar nodig ondersteund door hooggekwalificeerde gastspelers. Dit geeft het orkest een uniek karakter: ongekend flexibel, dynamisch en van hoge kwaliteit. Het Balletorkest is een orkest met een missie: ultieme synergie bereiken tussen dans en muziek.

Moscow Classical Ballet
Moscow Classical Ballet staat onder de artistieke leiding van Natalia Kasatkina. Het gezelschap werd in 1966 opgericht door het ministerie van Cultuur van de Sovjetunie. Naast de legendarische huizen voor ballet en opera zoals Bolshoj in Moskou en Mariinsky (Kirov) in St. Petersburg, behoort het gezelschap tot de toonaangevende balletgezelschappen van Rusland. Natalia Kasatkina is 82 jaar en werkt nog dagelijks met de dansers. Alweer vijftig jaar is zij zonder onderbreking artistiek leider en choreograaf van Moscow Classical Ballet.Binnenkort in Carré


Carré nieuwsbrief


Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.

Inloggen
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Minimaal 8 tekens en minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter.
×