0900 - 25 25 255

Telefonisch 7 dagen p/w bereikbaar (€ 0,45 p/m):
ma t/m vr: 9.00 uur tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 uur tot 20.00 uur


donderdag 19 oktober 2017

IDFA in Carré

  • An Inconvenient Truth 2
  • An Inconvenient Truth 2
  • Jane
  • Jane
  • Time Trial
  • Time Trial

IDFA in Carré
In Koninklijk Theater Carré presenteert IDFA vier films met bijzondere randprogrammering. 
Met een uitgebreid nagesprek met regisseur en gasten bij An Inconvenient Truth 2Time Trial en Jane, met na de vertoning een gesprek tussen WNF-ambassadeur Humberto Tan en regisseur Brett Morgen, en een inleiding van Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin bij Human Flow. Alle vier de films gaan die dag in première.

Oxfam Novib Selection: An Inconvenient Truth 2 - 11:00 uur
Met An Inconvenient Truth zette Al Gore klimaatverandering definitief op de agenda; nu zet hij alles op alles om een energierevolutie te ontketenen. Hij probeert regeringsleiders te overtuigen en leidt wereldwijd burgers op tot klimaatstrijders. Naast voorspoed (klimaatakkoord Parijs) beleeft hij ook tegenslag (verkiezing Trump). Toch blijft hij vastberaden en hoopvol. 
Na afloop van de vertoning gaat publicist Femke Halsema in gesprek met regisseurs Jon Schenk en Bonni Cohen. 

Bestel hier uw kaarten.

Time Trial - 14:15 uur
Filosofisch getint portret van de Britse David Millar, waarin we de profwielrenner volgen tijdens zijn laatste seizoen. Hoewel zijn leeftijd zijn tol begint te eisen, wil Millar zich nog eenmaal kwalificeren voor de Tour de France. Hypnotiserende beelden en een opzwepende soundtrack maken de impact van de sport voelbaar. 
Met na de vertoning een uitgebreid nagesprek tussen Mart Smeets, Jørgen Leth, David Millar en regisseur Finlay Pretsell.

Bestel hier uw kaarten.

Jane - 17:00 uur
Nooit eerder vertoond archiefmateriaal van een nog jonge Jane Goodall geeft een adembenemend beeld van hoe baanbrekend – en gevaarlijk – haar veldonderzoek naar chimpansees in de jaren zestig was. Deze periode in Tanzania blijkt bepalend voor de rest van haar leven. Met een bloemrijke score van Philip Glass.
Na de vertoning gaat WNF-ambassadeur Humberto Tan in gesprek met regisseur Brett Morgen.

Bestel hier uw kaarten.

Human Flow - 20:00 uur
De Chinese kunstenaar Ai Weiwei geeft zijn visie op de wereldwijde vluchtelingencrisis en filmde in meer dan twintig landen de eindeloze stromen mensen, en legde soms uiterst surrealistische taferelen vast. Met krachtige en confronterende beelden dwingt hij de kijker voorbij de anonieme krantenkoppen te kijken, recht in de ziel van de vluchteling. 
Met inleiding door Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin.

Bestel hier uw kaarten.

Na de vertoning gaat WNF-ambassadeur Humberto Tan in gesprek met regisseur Brett Morgen.
Inloggen
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Minimaal 8 tekens en minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter.
×