0900 - 25 25 255

Telefonisch 7 dagen p/w bereikbaar (€ 0,45 p/m):
ma t/m vr: 9.00 uur tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 uur tot 20.00 uur


dinsdag 18 oktober 2016

IDFA in Carré

Voor het eerst is IDFA te zien in Carré. Na de opening op 16 november staat Carré ook op zaterdag 19 november geheel in het teken van het festival. Overdag en ’s avonds wordt een programma van vier festivalfilms gepresenteerd met uitgebreide randprogrammering: Na The First Monday in May spreekt Arno Kantelberg onder meer met modejournaliste en curator Aynouk Tan over mode en kunst. Marcia Luyten interviewt Frans Timmermans en regisseur Dirk-Jan Roeleven na afloop van The European. Dany Lademacher’s Wild Romance, de legendarische band van Herman Brood, treedt op na de vertoning van Unknown Brood. Verschillende artiesten treden op voorafgaand aan de vertoning van The Rolling Stones Olé Olé Olé! : A Trip Across Latin America

The First Monday in May

Elk jaar in mei is het Metropolitan Museum of Art het decor voor glamour en haute couture tijdens het samen met Vogue georganiseerde Met Gala. In 2015 werd op dit gala de groots opgezette mode-expositie China: Through the Looking Glass geopend. De enerverende voorbereidingen leggen ook spanningen tussen culturen bloot: tussen Oost en West en tussen de kunst- en de modewereld. 

Na The First Monday in May spreekt Arno Kantelberg (hoofdredacteur van Esquire) onder meer met modejournaliste en curator Aynouk Tan over mode en kunst.

The European

Achter-de-schermenportret van Frans Timmermans, die wordt gevolgd sinds zijn benoeming tot vicevoorzitter van de Europese Commissie in 2014 tot aan de Brexit. Terwijl hij wordt gefilmd in taxi's, vliegtuigen en op sfeerloze hotelkamers, vertelt hij openlijk over zijn geldingsdrang en de eigenschappen van een goede diplomaat.

Na afloop van The Europen is er een nagesprek met Frans Timmermans en regisseur Dirk Jan Roeleven  o.l.v. Marcia Luyten.

Unknown Brood

“When I do my suicide for you, I hope you’ll miss me too,” zong Herman Brood in het nummer Rock ‘n’ Roll Junkie. Het is een van de vele aankondigingen van zijn eigen dood die Brood in zijn liedjes verwerkte. In Unknown Brood kijken diverse mensen die hem goed kenden terug op zijn roerige leven.

Dany Lademacher’s Wild Romance, de legendarische band van Herman Brood, treedt op na de vertoning van Unknown Brood.

The Rolling Stones Olé Olé Olé! : A Trip Across Latin America

Zinderende registratie van de recente Rolling Stones-tournee door Latijns-Amerika en Cuba – een van de weinige plaatsen waar ze niet eerder optraden. De camera volgt de oude rockers bij hun bezoeken aan lokale musici, in de kleedkamers en natuurlijk vooral op het podium, waar ze spetteren als altijd.

Verschillende artiesten treden op voorafgaand aan de vertoning van The Rolling Stones Olé Olé Olé! : A Trip Across Latin America.

Inloggen
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Minimaal 8 tekens en minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter.
×