0900 - 25 25 255

Telefonisch 7 dagen p/w bereikbaar (€ 0,45 p/m):
ma t/m vr: 9.00 uur tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 uur tot 20.00 uur


vrijdag 2 februari 2018

Kom naar de Late Night van DE VERLEIDERS

DE VERLEIDERS ontvangen uiteenlopende gasten in hun Late Night!

  • Foto: Joost de Haas
  • Foto: Raymond van Olphen
  • Foto: Raymond van Olphen
  • Foto: Raymond van Olphen
  • Foto: Raymond van Olphen
  • Foto: Raymond van Olphen

Vanaf woensdag 31 januari staan De Verleiders weer op ons toneel. Ze spelen de voorstelling Stem Kwijt, een gitzwarte komedie over het (niet meer) werken van de democratie. 

Na afloop van een aantal voorstellingen kunt u gratis naar DE VERLEIDERS Late Night. George van Houts en Tom de Ket ontvangen uiteenlopende gasten en gaan dieper in op het onderwerp van de voorstelling.

Gasten:
Donderdag 1 februari: Han Busker en Ed Lugthart van FNV
Vrijdag 2 februari: Pieter Hilhorst en Gerdi Verbeet
Zaterdag 3 februari: Antoinette Hertsenberg en Gijs Rademaker
Woensdag 7 februari: Kim van Keeken en Eric Smit van Follow The Money
Donderdag 8 februari: Bert Wagendorp en Hasna el Maroudi
Vrijdag 9 februari: Natascha en Max van Weezel
Zaterdag 10 februari: Pieter Lakeman en Nausicaa Marbe

Toegang op vertoon van uw voorstellingskaartje voor Stem Kwijt.
Let op: Er is beperkt toegang, vol is vol. 

Bestel hier uw kaarten.

Overzicht gasten:

Donderdag 1 februari: Han Busker - FNV
Han Busker is sinds maart 2017 voorzitter van de FNV. Daarvoor was hij onder meer voorzitter van de NPB, de Nederlandse Politiebond. Daar leidde hij in 2015 de langste politiestaking in de geschiedenis, met als resultaat een loonsverhoging van ruim 5 procent. Als voorzitter van de FNV gaf hij op 13 januari jongstleden de aftrap voor een Offensief, de campagne waarmee de vakbond de komende jaren de strijd aangaat voor een betere maatschappij. Een Offensief tegen de race naar beneden: tegen de concurrentie op arbeidskosten en tegen de afbraak van de maatschappij.

Vrijdag 2 februari: Pieter Hilhorst en Gerdi Verbeet
Pieter Hilhorst is politicoloog, ex-wethouder in Amsterdam, publicist en theatermaker. Hij presenteerde diverse tv-programma's, waaronder De Ombudsman bij de Vara. In 2012 volgde hij Lodewijk Asscher op als wethouder financiën. Toen de gemeente per abuis een groot bedrag overmaakte aan negenduizend Amsterdammers als woonkostenbijdrage, kreeg Hilhorst (als eindverantwoordelijke) te maken met veel kritiek. Na de dramatisch verlopen raadsverkiezingen in 2014 (groot zetelverlies voor de PvdA), schreef hij het boek 'De belofte', zijn politieke memoires. Hilhorst schreef diverse toneelstukken en houdt zich tegenwoordig fanatiek bezig met schuldpreventie.

Van Gerdi Verbeet verscheen in 2012 het boek ‘Vertrouwen is goed, maar begrijpen is beter’, over de vitaliteit van de parlementaire democratie. Ze was behalve Kamerlid ook jarenlang voorzitter van de Tweede Kamer. Tegenwoordig is ze onder meer voorzitter van het Comité 4 en 5 mei, en lid van de Raad van Bestuur van diverse bedrijven.

Zaterdag 3 februari: Antoinette Hertsenberg en Gijs Rademaker
Programmamaker en journalist Antoinette Hertsenberg presenteerde diverse programma’s op tv, waaronder Opgelicht?!, EenVandaag en Zorg.nu. Ze is vooral bekend als gezicht en eindredacteur van het consumentenprogramma Radar. Hertsenberg is overtuigd vegetariër, en publiceerde diverse (vegetarische) kookboeken.

Gijs Rademaker is de man achter het EenVandaag Opiniepanel,  hij presenteert de uitslagen van onderzoeken onder deze grote groep Nederlanders in het programma EenVandaag. Daarbij zit ook de verkiezing van de Politicus van het Jaar. Rademaker studeerde geschiedenis en journalistiek in Groningen.

Woensdag 7 februari: Kim van Keeken en Eric Smit - Follow the Money
Een deel van de voorstelling Stem Kwijt vond haar inspiratie in de publicaties van Follow the Money over de zaak Henry Keizer. Dit dossier over de voormalige voorzitter van de VVD is gemaakt door journalisten Kim van Keeken en Eric Smit. Deze onthulling is inmiddels beloond met de prijs voor online onderzoeksjournalistiek 2017. De dag na de voorstelling in Carré hoort het journalistieke duo bovendien of ze ook nog worden uitgeroepen tot journalist van het jaar. 

Donderdag 8 februari: Bert Wagendorp en Hasna el Maroudi
De column van Bert Wagendorp staat elke dins-, donder- en zaterdag prominent op pagina 2 van De Volkskrant. Hij is een van de meest gelezen en scherpzinnigste columnisten van Nederland. Hij schreef diverse romans met sport als thema, waaronder ‘De Proloog’ en het veelgeroemde, inmiddels verfilmde ‘Ventoux’. Zijn laatste roman ‘Masser Brock’ speelt zich af in de Haagse politiek, en gaat over een dagbladcolumnist die een doofpotaffaire op het spoor komt.

Hasna el Maroudi is een gedreven publicist en columnist voor Opzij en website DeJoop.nl. Eerder werkte ze onder meer voor NRC Next, Pauw en jongerenwebsite Spunk. Daarnaast is ze een fanatiek marathonloper.

Vrijdag 9 februari: Natascha en Max van Weezel
Natascha van Weezel maakt films, schrijft boeken, artikelen en columns. Haar boeken gaan onder meer over anorexia, de verhouding tussen joden en moslims en over kleinkinderen van Holocaust-overlevers. Ze heeft elke twee weken een column in dagblad Trouw, met haar vader Max.

Max van Weezel is journalist, columnist (voor Trouw), politiek commentator (van Vrij Nederland) en presentator van de radioprogramma’s Met het oog op morgen en Argos.  Hij is co-auteur van diverse politieke boeken, onder meer over VVD-prominent Frits Bolkestein,  PvdA-premier Wim Kok en CDA-voorman Jan Peter Balkenende.

Zaterdag 10 februari: Pieter Lakeman en Nausicaa Marbe
Econometrist Pieter Lakeman is oprichter en voorzitter van de Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie SOBI. Hij is vooral bekend als de man die namens cliënten van de DSB-bank een veel hogere schadevergoeding voor gedupeerden loskreeg. Hij schreef (als co-auteur) diverse boeken en artikelen over zwendel, de bankenwereld en de economische gevolgen van het Nederlandse immigratiebeleid.

De in Roemenië geboren Nausicaa Marbe is opiniemaker en schrijver. Ze is columnist voor De Telegraaf, schreef eerder voor de Volkskrant en is geregeld te horen als commentator in het radioprogramma Dit is de dag op Radio 1. Ze schreef ook romans, waarvan 'Smeergeld' (over een lokale politicus die verstrikt raakt in een corruptie-affaire) de meest recente is.

Inloggen
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Minimaal 8 tekens en minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter.
×