0900 - 25 25 255

Telefonisch 7 dagen p/w bereikbaar (€ 0,45 p/m):
ma t/m vr: 9.00 uur tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 uur tot 20.00 uur


maandag 20 maart 2017

Madame Carré in de Schatkamer

In het Stadsarchief Amsterdam is van 10 maart t/m 11 juni een bijzondere presentatie te zien over het 130 jarige Carré, het Koninklijk Theater aan de Amstel. Het rijke archief van Carré is sinds kort in het Stadsarchief aanwezig. En dat is de aanleiding om nu de mooiste en meest theatrale stukken te laten zien.

Speciaal voor deze gelegenheid in de vernieuwde Schatkamer een reprise van de succesvolle voorstelling Madame Carré. Theatermaker Hermi Hartjes neemt u mee in het veelbewogen leven van Amalia Salamonski en haar man Oscar Carré, circusvorst en vorstin. De oprichters van het Koninklijk Nederlandsch Circus Oscar Carré, het huidige Koninklijk Theater Carré. U hoort het verhaal over twee ambitieuze circusartiesten. Weer of geen weer, zwanger of niet, the show must go on. Na afloop van de voorstelling vertelt Hermi aan de hand van de bijzondere archiefstukken in de expositie over de geschiedenis van Carré en het wel en wee achter de schermen.

Wanneer
Zondag 9 april, zondag 14 mei en zondag 11 juni, telkens om 12.30 uur (inloop vanaf 12 uur).
De voorstelling duurt een half uur, daarna blijft Madame Carré in de Schatkamer om na te praten en toelichting te geven op de documenten uit het Carré archief

Waar
In de Schatkamer van het Stadsarchief Amsterdam, Vijzelstraat 32

De toegang is gratis, u hoeft niet te reserveren

Inloggen
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Minimaal 8 tekens en minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter.
×