0900 - 25 25 255

Telefonisch 7 dagen p/w bereikbaar (€ 0,45 p/m):
ma t/m vr: 9.00 uur tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 uur tot 20.00 uur


dinsdag 6 oktober 2015

Meezingen met de Nederlandse Reisopera

Nederlandse Reisopera en Koninklijk Theater Carré organiseren een uniek evenement

Nederlandse Reisopera en Koninklijk Theater Carré organiseren een uniek evenement op zondag 6 december 2015 om 15:00 uur.

“Het belangrijkste doel van de Meezing Messiah is het plezier hebben in het samen zingen en het beleven van de prachtige muziek. En dat in één van de mooiste muziektempels van Nederland. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat er een meezing evenement plaatsvindt in Carré. Iedereen kan erbij zijn en geschiedenis schrijven”, aldus Nicolas Mansfield, directeur van de Nederlandse Reisopera en muzikaal leider van dit unieke evenement.

Messiah is een oratorium van Georg Friedrich Händel, dat hij in 1741 componeerde en voor het eerst werd uitgevoerd in 1742 in Dublin. Het werk wordt vooral rond Kerstmis uitgevoerd en soms ook wel in de Paastijd. Herkenbare melodieën en de vele en prachtige koorpartijen kenmerken dit muziekstuk.

Er zijn twee mogelijkheden om erbij aanwezig te zijn. Als meezinger en als publiek. Voor de meezingers die zich aanmelden begint het evenement een paar uur eerder. Zij repeteren eerst met orkest en koor. De muziek wordt uitgevoerd door HET Symfonieorkest samen met het koor Consensus Vocalis. Via een groot scherm waarop de muziek geprojecteerd wordt, kan iedereen tijdens de uitvoering uit volle borst meezingen. De meezingers, verdeeld over sopranen, tenoren, alten en bassen, zitten rondom de dirigent en het orkest, het publiek zit daar weer omheen. Wat zal het Hallelujah schallen in Carré!

Bestel hier uw kaarten.

Inloggen
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Minimaal 8 tekens en minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter.
×