0900 - 25 25 255

Telefonisch 7 dagen p/w bereikbaar (€ 0,45 p/m):
ma t/m vr: 9.00 uur tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 uur tot 20.00 uur


dinsdag 17 april 2018

Metropole Orkest Strings met Anoushk Shankar & Manu Delago

Op donderdag 8 november komen de Sitar en de Hang, Anoushka Shankar en Manu Delago, Jules Buckley en de Metropole Orkest Strings naar Carré voor een concert. Wereldsterren op hun eigen gebied. Grensoverschrijdend en niet in een hokje te plaatsen.

In Londen leerden Anoushka Shankar en Manu Delago elkaar kennen. Vanaf het eerste moment bleek er een muzikale klik te zijn, tussen hen, hun verschillende culturele achtergronden en hun bijzondere instrumenten. Een samenwerking was geboren. Dit uitzonderlijke project krijgt een vervolg met de Metropole Orkest Strings onder leiding van chef-dirigent Jules Buckley.

“De combinatie van de sitar, de hang en strijkers is vernieuwend en sluit perfect op elkaar aan. De verschillende achtergronden van de artiesten versmelten met elkaar tot een hypnotiserend en filmisch geheel.” aldus Jules Buckley.

Anoushka Shankar is met haar Sitar een uniek figuur in de Indiase klassieke en progressieve wereldmuziek. Haar dynamische en spirituele muzikaliteit leverden al verschillende onderscheidingen op, waaronder zes Grammy Award nominaties, erkenning als de jongste en eerste vrouwelijke ontvanger van een ‘British House of Commons Shield’, benoeming tot ‘Asian Hero’ door TIME Magazine en een ‘Songlines Best Artist Award.’

De Oostenrijkse Manu Delago is een van de meest gewilde performers en componisten van het moment. Hij studeerde klassieke percussie en specialiseerde zich in de hang, een relatief nieuw percussie-instrument. Hij speelde onder andere samen met The Cinematic Orchestra, Björk en Bugge Wesseltoft.

Metropole Orkest is expert in pop, jazz en wereldmuziek. Meestal als 52-koppig symfonsich orkest. Enkele malen per jaar treden de Metropole Orkest Big Band en de Metropole Orkest Strings als kleinere ensembles op om bijzondere projecten mogelijk te maken. In deze projecten wordt de ene keer historisch erfgoed van lichte muziek en andere keren hedendaagse experimenten uitgevoerd. Bij dit concert zal de spannende, vernieuwende combinatie u verrassen.

Koop hier uw kaarten voor Metropole Orkest Strings met Anoushka Shankar & Manu Delago.  

Inloggen
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Minimaal 8 tekens en minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter.
×