0900 - 25 25 255

Telefonisch 7 dagen p/w bereikbaar (€ 0,45 p/m):
ma t/m vr: 9.00 uur tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 uur tot 20.00 uur


vrijdag 21 februari 2014

Carré wordt huistheater van de Nederlandse Reisopera

De Nederlandse Reisopera heeft de harten veroverd van de operaliefhebbers. Eindelijk weer voorstellingen waarin erg goed wordt gezongen en de regie de muziek niet in de weg zit. Wij zijn er trots op dat al hun voorstellingen voortaan in ons theater te zien zijn. Een abonnement* geeft dát extra's wat een avondje opera nog leuker maakt.

Sweeney ToddSweeney Todd
Stephen Sondheim
Met Dale Duesing en Sanne Wallis de Vries.
Sweeney Todd is al vaker met succes uitgevoerd in operahuizen van naam. Johnny Depp speelde de titel rol in de Tim Burton film. Naast operazangers Dale Duesing en Nina Lejderman staan in deze versie Sanne Wallis de Vries en Doris Baaten. Het geheel wordt begeleid door het Gelders Orkest. Stephen Sondheim wordt gerekend tot de aller besten.

ParelvissersParelvissers
Georges Bizet
Les pêcheurs de perles is één van die opera’s die ooit grote populariteit genoot. De muziek is jeugdig en fris en heeft een lichtvoetige toon. Het is een goed idee van de Nederlandse Reis Opera om dit pareltje weer eens te spelen. Het Noord Nederlands Orkest, dat afgelopen seizoen een schitterend aandeel in Tristan und Isolde had, staat dit keer onder leiding van de  Franse dirigent Benjamin Levy. De twee gezworen vrienden Nadir en Zurga worden net als de rol van Leïla gezongen door jonge zangers die aan de vooravond van een internationale carrière staan.


OrfeoOrphée et Euridyce
Christoph Willibald Gluck
De Franse versie van Glucks meest bekende opera wordt niet vaak opgevoerd. Toch bevat deze bewerking uit 1774 een aantal muzikale hoogtepunten die in de twaalf jaar oudere Italiaanse versie ontbreken. Bovendien is het fijn dat een tenor de mannelijke hoofdrol zingt. Samuel Boden is een jonge zanger die de perfecte stem heeft voor deze rol. Hij heeft in zijn nog korte carrière al met veel vooraanstaande oude muziekspecialisten gewerkt. De andere zangers komen uit het Zangersensemble van de Nederlandse Reisopera. Het Nederlands Symfonieorkest staat onder leiding van Roger Hamilton.

*Abonnement
Als u alle drie de opera’s van de Nederlandse Reisopera in Carré bezoekt, krijgt u van ons een programmaboek, gereserveerde plaatsen voor de inleiding en koffie of thee met een taartje.
Dit abonnement is telefonisch te reserveren via 0900 – 25 25 255 (€ 1,30 p/g).

Reserveer hier uw kaarten

Inloggen
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Minimaal 8 tekens en minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter.
×