0900 - 25 25 255

Telefonisch 7 dagen p/w bereikbaar (€ 0,45 p/m):
ma t/m vr: 9.00 uur tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 uur tot 20.00 uur


vrijdag 25 september 2015

Release album “II” van The Common Linnets

Nadat The Common Linnets in 2014 met ‘Calm After The Storm’ de tweede plaats behaalden tijdens het Eurovisie Songfestival, stond het nummer in maar liefst veertien landen op de eerste plaats in de hitlijsten. In Nederland was de debuutplaat het bestverkochte album van 2014. Met vier man sterk, Ilse DeLange, JB Meijers, Jake Etheridge en Matthew Crosby, is er hard aan het nieuwe album gewerkt. Een gezamenlijk proces, benadrukken de vier. “We schrijven vaak aan een liedje met zijn allen tegelijk,” vertelt Etheridge. “Als iedereen dan zijn eigen harmonieën heeft gevonden en we allemaal staan te zingen met een grijns op ons gezicht, dan weten we: it’s a damn good song.”

“II” telt dertien nummers, waarvan een groot deel begin dit jaar geschreven zijn in Berlijn. De nummers werden opgenomen in Nashville en in de Wisseloord, in Hilversum. Afgelopen augustus verscheen de nieuwe single van de band ‘Hearts On Fire’. Meijers omschrijft dit, geheel passend, als een “episch nummer met een positieve vibe”. De deluxe versie van “II” bevat naast de dertien nummers ook een dvd met zes live nummers.

Op dinsdag 24 mei staan The Common Linnets in Carré, waar ze onder andere nummers van het nieuwe album ten gehore zullen brengen. Reserveer hier uw kaarten.

Inloggen
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Minimaal 8 tekens en minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter.
×