0900 - 25 25 255

Telefonisch 7 dagen p/w bereikbaar (€ 0,45 p/m):
ma t/m vr: 9.00 uur tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 uur tot 20.00 uur


donderdag 1 maart 2018

The School of Life verwelkomt dr. Jane Goodall in Carré

Op 23 mei verwelkomt The School of Life dr. Jane Goodall in Carré. Jane Goodall vertelt haar verhaal en deelt haar hoop voor de toekomst. Ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Met de aankoop van je kaart draag je bij aan Het Jane Goodall Instituut Nederland en daarmee aan de duurzame bescherming van chimpansees en hun leefgebieden. Koop hier uw kaarten om erbij te zijn.

Over Jane Goodall
Al op jonge leeftijd trok Jane het oerwoud van Gombe in om daar chimpansees te bestuderen. Ze sloot vriendschap met de apen en kwam dankzij haar unieke onderzoeksmethode tot revolutionaire ontdekkingen. Door haar kijken we nu niet alleen anders naar chimpansees, maar ook naar de mens. We bleken zelf wat minder bijzonder te zijn dan we dachten. We weten nu bijvoorbeeld dat chimpansees, net als wij, gebruikmaken van gereedschap en zowel meedogenloos als lief kunnen zijn.  

Vandaag de dag reist Jane Goodall de hele wereld over om haar geliefde chimpansees, die op dit moment ernstig bedreigd worden, te beschermen. Ook probeert ze het voortbestaan van andere dieren en, uiteindelijk, van onze hele planeet te waarborgen. Daarin zet zij de verbondenheid van mens, dier en natuur centraal. Met haar Roots & Shoots programma leert ze jongeren om beter voor elkaar en voor onze wereld te zorgen. 

Ze verspreidt niet alleen een ernstige boodschap, maar biedt ook hoop. Haar woorden inspireren om tot actie over te gaan. Het is nog niet te laat om klimaatverandering, ontbossing en de ongelijkheid tussen arm en rijk aan te pakken. Mede door ons over haar projecten te vertellen, laat ze ons zien hoe wij in het dagelijks leven het verschil kunnen maken.

De spreker
Jane Goodall, PhD, DBE, is een Britse primatoloog, etholoog en antropoloog. Ze is wereldwijd bekend geworden door haar baanbrekende onderzoek naar chimpansees. Ze is de oprichter van Het Jane Goodall Instituut en bedenker van het Roots & Shoots programma, een wereldwijd jongerenprogramma gericht op het oplossen van humanitaire- en milieuproblemen. Goodall is een VN Boodschapper van de Vrede en heeft boeken geschreven over haar chimpanseeonderzoek en haar visie op het behoud van onze planeet. Ook heeft ze kinderboeken geschreven en heeft National Geographic onlangs een film over haar gemaakt, JANE.

Koop hier uw kaarten.

Inloggen
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Minimaal 8 tekens en minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter.
×