0900 - 25 25 255

Telefonisch 7 dagen p/w bereikbaar (€ 0,45 p/m):
ma t/m vr: 9.00 uur tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 uur tot 20.00 uur


vrijdag 4 juli 2014

Daniel, Emma en Cheyenne winnen ‘Schooluitje van je leven’

100 middelbare scholieren verrast met bezoek aan bijzondere voorstelling

Vorige week kregen we bijzonder bezoek van leerlingen van drie middelbare scholen uit Den Haag, Heemstede en Hoorn. Zij mochten met hun schooluitje naar de voorstelling War Horse. Zij dankten deze schoolreis aan de bijzondere motivaties van hun klasgenoten: Daniel Rojnic (15), Emma Garrelfs (15) en Cheyenne Warrink. Hun motivaties wonnen het door de ING georganiseerde Schooluitje van je leven.

Daniel, Emma en Cheyenne schreven waarom juist hun klas de schoolreis moest winnen:
Daniel “Ik ben geboren in Kroatië, toen daar de oorlog net voorbij was. Ik ben opgegroeid met tien pleegbroers- en zusjes die de oorlog van dichtbij hebben meegemaakt. Zij hebben mij verteld hoe het voelt als je leven daardoor totaal verandert. Nu zit ik in een klas met allemaal kinderen die zoiets als een oorlog gelukkig nooit hebben meegemaakt. Ik zou heel graag met mijn klasgenoten naar deze voorstelling willen gaan, zodat zij misschien een beetje kunnen begrijpen hoe het is om zoiets mee te maken.”
 
Emma: “Dit jaar hebben we met geschiedenis de Eerste Wereldoorlog behandeld. Om ons beter in de Eerste Wereldoorlog te kunnen verplaatsen, zou het natuurlijk fantastisch zijn om de voorstelling War Horse te mogen zien. Het is belangrijk om het verleden te kennen en te begrijpen, om zo de toekomst beter tegemoet te kunnen treden.”
 
Cheyenne: “Wij hebben een moeilijk jaar achter de rug met de klas. Een klasgenoot Arno had kanker en is begin dit jaar overleden. We hebben veel meegemaakt samen en ik vind dat we dit wel verdienen als afsluiting van ons schooljaar.”
Naast het bezoeken van de voorstelling hadden de leerlingen ook een ontmoeting met paard Joey op ons podium samen met een van de puppeteers. Ze mochten vragen stellen aan de puppeteer en er werd hen meer verteld over de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog en het verhaal van de voorstelling. Voor de leerlingen een bijzondere en leerzame dag en daar vertellen ze graag zelf over: http://www.youtube.com/watch?v=woje-x3pVtU

Inloggen
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Minimaal 8 tekens en minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter.
×