0900 - 25 25 255

Telefonisch 7 dagen p/w bereikbaar (€ 0,45 p/m):
ma t/m vr: 9.00 uur tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 uur tot 20.00 uur


vrijdag 13 februari 2015

Wende en Typhoon in Carré tijdens Theater Na de Dam op 4 mei

  • Fotograaf: Ferdy Damman

Wende en Typhoon in Carré tijdens Theater Na de Dam op 4 mei

Wie op de avond van de Dodenherdenking behoefte heeft aan meer dan de twee minuten stilte , kan in het theater zijn hart ophalen. Op 4 mei om 21.00 uur spelen gelijktijdig, in het hele land, voorstellingen over de Tweede Wereldoorlog.
 
Op deze avond, 70 jaar na de bevrijding, ontmoeten Wende en Typhoon elkaar in de piste van Carré. Deze zeer uiteenlopende, onmiskenbaar poëtische artiesten maken voor deze nationale herdenkingsavond een muzikale performance onder begeleiding van Ruut Weissman. Ze spelen eigen werk, brengen nieuwe teksten en schrijven samen een nummer speciaal voor de herdenking. De kaartverkoop voor dit bijzondere programma is inmiddels gestart.
 
Wende: Als er iemand is met wie ik in Nederland op een podium zou willen staan dan is het met Typhoon. Ik bewonder hem om zijn noodzaak, poëzie en concentratie. Ik wil weten wat er gebeurt als wij op op 4 mei de piste van Carré delen. Tijdens Dodenherdenking worden betekenissen als vrijheid, vergeving en herinnering extra beladen, en terecht. Typhoon en ik zijn beiden echter ook bereid om juist op deze dag onze persoonlijke glazuur van die woorden af te krabben, ze in hun naaktheid aan elkaar te spiegelen om ons vervolgens af te vragen: En wat nu?
 
Typhoon: Het is een eer om op 4 mei in Carré samen met Wende te spelen. Wij voelen beiden de noodzaak om onszelf uit te dagen en eerlijke vragen te stellen voorbij de bekende opvattingen over herdenken en vrijheid. Dit omdat vrijheid en de beperking daarvan juist een vloeibaar begrip is dat eerlijkheid en zelfreflectie gebiedt.
 
U kunt hier kaarten reserveren.

Inloggen
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Minimaal 8 tekens en minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter.
×