0900 - 25 25 255

Telefonisch 7 dagen p/w bereikbaar (€ 0,45 p/m):
ma t/m vr: 9.00 uur tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 uur tot 20.00 uur


vrijdag 3 juni 2016

Carré presenteert TOON 100 JAAR

Vanwege het honderdste geboortejaar van Toon Hermans brengt Koninklijk Theater Carré op maandag 12 december, 20:00 uur Carré presenteert TOON 100 JAAR. Artiesten zoals Freek de Jonge, Wende, Jochem Myjer, Hadewych Minis, Chantal Janzen en Paul van Vliet brengen in een feestelijk programma een hommage aan de in 2000 overleden kunstenaar.

In Carré presenteert TOON 100 JAAR kijken artiesten die hem nog hebben gekend en artiesten van na zijn glorietijd terug en vooruit. Freek de Jonge haalt herinneringen op aan de man die hij vanaf zijn dertiende heeft gevolgd. Jacques Klöters laat niet eerder vertoonde filmbeelden zien. Chantal Janzen, Hadewych Minis, Paul van Vliet en de Vlaamse Lissa Meyvis zingen zijn liedjes, begeleid door het combo van Pol Vanfleteren. Wende komt met haar eigen band. Er zijn optredens van Jochem Myjer, Mark Rietman en Karel de Rooij (mini & maxi) in de rol van Buziau. Herman van Hove, zijn laatste manager, vertelt over de samenwerking van Toon met Toots Thielemans. Hoogleraar, dichter en biograaf Wiel Kusters uit Maastricht geeft een minicollege over Toons literaire kwaliteiten en zijn wereldbeeld. En de Harmonie St. Joseph Sittard uit Toons geboortestad speelt symfonische blaasmuziek o.l.v. Björn Bus.

Toon en Carré  

Toon Hermans stond ruim 550 keer in een uitverkocht Carré. Een miljoen bezoekers zagen hem optreden in het Amsterdamse theater aan de Amstel. Door Toon werd de onemanshow een genre op zich. Alle artiesten die na hem in hun eentje op het grote toneel als komiek een avond vulden, zijn hem schatplichtig. Van Freek, Paul, Youp en Herman (van Veen en Finkers) tot Theo, Hans, Najib, Brigitte en Micha. Toon is uitgeroepen tot dé Nederlandse artiest van de twintigste eeuw.

De kaartverkoop start zaterdag 4 juni om 10:00 uur.

Inloggen
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Minimaal 8 tekens en minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter.
×