0900 - 25 25 255

Telefonisch 7 dagen p/w bereikbaar (€ 0,45 p/m):
ma t/m vr: 9.00 uur tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 uur tot 20.00 uur


maandag 12 december 2016

Freek de Jonge en Paul van Vliet ontvangen Toon Hermans Award

Freek de Jonge en Paul van Vliet ontvingen maandagavond de Toon Hermans Award als dank voor het in stand houden van de artistieke nalatenschap van het in 2000 overleden theatericoon. Maurice Hermans overhandigde de prijs in Carré tijdens de voorstelling TOON 100 JAAR. Freek en Paul leverden beiden een bijdrage aan de hommage aan Toon Hermans die door Carré geïnitieerd werd ter ere van zijn honderdste geboortedag.

Maurice Hermans sprak de prijswinnaars voor een uitverkocht Carré toe: “Paul van Vliet heeft met zijn werk voor theater, radio en televisie altijd de doelstelling nagestreefd om het publiek met zijn conferences en prachtige liedjes te doordringen van de bijzonderheden en het geluk in de wereld. Bij Freek de Jonge komt de lach voort uit kleine en grote verdrietjes. Zijn clown zijn gaat veel verder dan de domme August en dringt diep tot je door. Hij vierde grote triomfen in Koninklijk Theater Carré en daarbuiten. Beiden hebben een eigen stijl gevonden die ze trouw zijn gebleven en toch hebben ze net als Toon geprobeerd om hun theatervorm telkens weer vernieuwend over te laten komen.”

Carré presenteert TOON 100 JAAR 
Vanwege het honderdste geboortejaar van Toon Hermans herdacht Carré zijn allergrootste artiest. De volgende artiesten werkten mee aan de hommage: Freek de Jonge, Paul van Vliet, Chantal Janzen, Hadewych Minis, Wende Snijders, Harmonie St Joseph uit Sittard - dirigent Björn Bus, Mark Rietman, Johnny van Elk, Herman van Hove, Lissa Meyvis, Wiel Kusters, Maarten van Damme, Orkest van Pol Vanfleteren en Benny Ludeman. Een compilatie van de avond wordt op zaterdag 31 december om 20:55 uur bij AVROTROS op NPO 2 uitgezonden.

Inloggen
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Minimaal 8 tekens en minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter.
×