0900 - 25 25 255

Telefonisch 7 dagen p/w bereikbaar (€ 0,45 p/m):
ma t/m vr: 9.00 uur tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 uur tot 20.00 uur


maandag 28 augustus 2017

Wëreldbänd wint internationale prijs

De Nederlandse muziektheatergroep Wëreldbänd heeft de prestigieuze Spirit of the Fringe Award in de wacht gesleept op het internationale Fringe Festival in Edinburgh. De award is de kroon op een bijzonder succesvolle maand op het festival. Te midden van maar liefst vierduizend andere theatermakers werd de Wëreldbänd de talk of the town: vier- en vijfsterrenrecensies in de Schotse nationale pers brachten zesduizend bezoekers op de been om de voorstelling SLÄPSTICK te zien.

The Fringe is het grootste theaterfestival ter wereld: elk jaar vinden er in de maand augustus ruim 53.000 voorstellingen plaats in de Schotse hoofdstad. De vijfkoppige Wëreldbänd wist zichzelf in dat geweld uitstekend staande te houden. Net als in Nederlandse pers, waar SLÄPSTICK een ware sterrenregen oogstte, werd de groep in Schotland met gejuich ontvangen. In een serie reviews worden het vakmanschap van de groep, de universele humor en de scherpe regie geroemd. Wat echter overheerst, is de opwinding over een opnieuw uitgevonden genre: de (muzikale) slapstick. Heimwee naar de tijd van Laurel & Hardy, Charlie Chaplin en the Marx Brothers, en verbazing over de vernieuwingsdrang van de Nederlanders strijden om voorrang.

De recensies, de award en de bezoekersaantallen wekten de interesse van een groot aantal internationale bookers. Daarmee werd ook het primaire doel van de Wëreldbänd op The Fringe behaald: het forceren van een internationale doorbraak. De komende jaren zal SLÄPSTICK ook op vele buitenlandse podia en festivals te zien zijn, zo is de verwachting.

De prijsuitreiking van de Spirit of the Fringe Awards vindt plaats op zondag 27 augustus. Die avond speelt de Wëreldbänd een laatste show in het Assembly George Square Theatre in Edinburgh, om daarna naar Nederland terug te keren. In december 2017 staat de Wëreldbänd in het Weltweihnachtscircus Stuttgart.

Op zaterdag 14 en zondag 15 april is de Wëreldbänd te zien in Carré.

Bestel hier uw kaarten.

Inloggen
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Minimaal 8 tekens en minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter.
×