0900 - 25 25 255

Telefonisch 7 dagen p/w bereikbaar (€ 0,45 p/m):
ma t/m vr: 9.00 uur tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 uur tot 20.00 uur


donderdag 15 juni 2017

Wim Sonneveld Gala op 4 en 5 oktober in Carré

Vanwege zijn honderdste geboortejaar presenteert Carré op woensdag 4 en donderdag 5 oktober het Wim Sonneveld Gala. Loes Luca, Paul Groot, Mark Rietman, Sjors van der Panne, Annet Malherbe, Tony Neef en Orkest Pol Vanfleteren brengen een feestelijke hommage aan de in 1974 overleden artiest. De kaartverkoop start morgen, 16 juni, om 09:00 uur.

Na het succesvolle gala TOON 100 JAAR vorig jaar werkt hetzelfde team nu aan twee feestelijke avonden over de geliefde zanger en bejubelde theaterman die honderd jaar geleden werd geboren in Utrecht. Wim Sonneveld was de gedroomde vertolker van teksten van Annie M.G. Schmidt, Simon Carmiggelt, Michel van der Plas, Friso Wiegersma (onder meer Het dorp) en natuurlijk van de liedjes van de componisten Harry Bannink en Ruud Bos. Hij maakte furore als Willem Parel, Nikkelen Nelis en Frater Venantius en was ruim zevenhonderd keer te zien als professor Higgins in My Fair Lady.

Wim Sonneveld was een door en door Nederlandse artiest en geliefd tot aan zijn onverwachte dood in 1974. Een theaterrecensent omschreef hem treffend als ‘een poëtisch chansonnier, trefzekere karakterspeler en ordinaire moppentapper’. Bij het Wim Sonneveld Gala, woensdag 4 en donderdag 5 oktober in Carré, wordt hij groots en feestelijk herdacht door onder anderen Loes Luca, Paul Groot, Mark Rietman, Sjors van der Panne, Annet Malherbe, Tony Neef en Orkest Pol Vanfleteren.

Foto Wim Sonneveld © Theo Noort/MAI

Inloggen
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Minimaal 8 tekens en minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter.
×