0900 - 25 25 255

Telefonisch 7 dagen p/w bereikbaar (€ 0,45 p/m):
ma t/m vr: 9.00 uur tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 uur tot 20.00 uur


donderdag 14 januari 2016

Lawrence Zazzo vervangt Philippe Jaroussky

Dit bericht komt mede vanuit Fred Luiten Concertorganisatie, organisator van de uitvoering van Partenope

Wegens het overlijden van zijn vader is Philippe Jaroussky niet in staat om op zondag 17 januari de rol van Arsace in Partenope te vervullen. De countertenor Lawrence Zazzo is bereid gevonden op korte termijn deze rol over te nemen. Wij zijn hem zeer erkentelijk daarvoor en rekenen op uw begrip.

Lawrence Zazzo is een gevierd zanger die ook door de Nederlandse pers is bejubeld. Verder hoort u o.a. Karina Gauvin en Mark Ainsley in de integrale concertante uitvoering van de Händel opera Partenope.

Biografie Zazzo

De Amerikaan Lawrence Zazzo wordt beschouwd als één van de meest vooraanstaande countertenors van dit moment. René Jacobs noemde hem de meest veelzijdige countertenor in operaland. Hij studeerde (Engels, muziek) aan Yale en in Oxford, King’s College. Lawrence heeft opgetreden in de meest prestigieuze operahuizen. Hij heeft veel operarollen gezongen. Allereerst moet hierbij Giulio Cesare vermeld worden, die hij vele malen met groot succes bracht, verder o.a. de titelrol in Radamisto en Ottone in L’incoronazione di Poppea.  Lawrence is ook een groot voorvechter van 20e eeuwse muziek. Hij heeft in de grote concertzalen opgetreden (o.a. Messiah, Matthäus Passion en de Hohe Messe) met dirigenten als Christopher Hogwood, René Jacobs, Nikolaus Harnoncourt en William Christie.

Inloggen
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Minimaal 8 tekens en minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter.
×