0900 - 25 25 255

Telefonisch 7 dagen p/w bereikbaar (€ 0,45 p/m):
ma t/m vr: 9.00 uur tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 uur tot 20.00 uur


Algemeen

Over Carré
Circusdirecteur en ondernemer Oscar Carré opende in 1887 de deuren van zijn majestueuze theater aan de Amstel. Daarvóór had hij een rondreizend circus, bekend om zijn fameuze paardennummers. Oscar Carré kende de glitter en glamour, het applaus, maar ook de zakelijke kant van het theaterleven. Nadat hij triomfen vierde in heel Europa vestigde hij zich in Amsterdam. Het gezin Carré woonde in de bedrijfswoning waar nu de statige Loge Foyer is.

Carré heeft naast het beroemde Wereldkerstcircus nog veel meer te bieden. Van cabaret tot concerten en van toneel tot musicals, Koninklijk Theater Carré heeft voor ieder wat wils. Nationale en internationale grootheden uit de wereld van circus, variété en muziek hebben in Carré hun grootste triomfen gevierd. Carré staat dan ook in de top drie van bekende culturele merken. Bovendien is het theater een belangrijke speler op de zakelijke markt en het decor voor kleine en grote evenementen, zoals congressen, productpresentaties en premières.

Het succes van Koninklijk Theater Carré is, mede ingegeven door het entrepreneurschap van zijn naamgever, gelegen in de kracht en de flexibiliteit van dit bijzondere theater. Carré staat bekend om zijn gastvrijheid. In de loop der jaren heeft het theater diverse veranderingen ondergaan en voldoet daarmee aan de eisen van vandaag. Bij renovaties blijft het authentieke karakter altijd behouden. Koninklijk Theater Carré heeft drie eigen restaurants (Grand Café Carré, In de Nok en Bistro de Carrékelder) en diverse foyers waar de bezoeker voor en na de voorstelling kan vertoeven en genieten van een hapje en een drankje. Men beleeft zo in Carré een unieke theaterervaring en een complete avond uit.

Het is nu mogelijk om met Google Street View digitaal binnen te kijken in Carré. Vanuit uw stoel kunt u zich nu verplaatsen door de gangen van ons klassieke theater. Handig voor als u voor het boeken van uw kaarten de zaal nog even goed wilt bekijken. Neem hier een kijkje in Carré.

Directie
Madeleine van der Zwaan is in mei 2012 benoemd tot algemeen directeur van Koninklijk Theater Carré. Zij heeft Sociaal Wetenschappelijke Informatica gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en werkte daarna vele jaren bij Unilever in binnen- en buitenland op het gebied van marketing, business development en teammanagement. Retailervaring deed ze op bij onder andere V&D als directeur Marketing & Conceptontwikkeling en in haar baan als algemeen directeur bij Servex, het NS-onderdeel dat het grootste deel van de winkels op NS-stations uitbaat.

Raad van Commissarissen: Commissaris
Dhr. Frank Rövekamp, voorzitter 
Mevr. Vera Bergkamp
Dhr. Carel Kuyl 
Dhr. René Louter 
Mevr. Judith Schulp

Stichting Carré Fonds: Dhr. René Hooft Graafland, voorzitter

Rondom Carré
Koninklijk Theater Carré ligt in het centrum van Amsterdam, in de Plantagebuurt. De Plantage Amsterdam is het groene museumkwartier: een combinatie van groen, cultuur, wetenschap en geschiedenis. U kunt een compleet dagje uit maken van uw avondje Carré.

Bezoek onze buren, de tentoonstelling in de Hermitage, maak kennis met de Joodse geschiedenis van de buurt in het Joods Cultureel Kwartier of wandel door de botanische tuin van de Hortus Botanicus.

Klik hier voor de kaart van de Plantagebuurt en de culturele instellingen.

Kijk voor alle activiteiten op de website van de Plantagebuurt.


Carré nieuwsbrief


Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.

Inloggen
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Minimaal 8 tekens en minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter.
×