0900 - 25 25 255

Telefonisch 7 dagen p/w bereikbaar (€ 0,45 p/m):
ma t/m vr: 9.00 uur tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 uur tot 20.00 uur


Het Verhaal - PIPPIN The Broadwayshow

  • Credits: Terry Shapiro
  • Credits: Terry Shapiro
  • Credits: Terry Shapiro

HET VERHAAL

EERSTE AKTE

PIPPIN vertelt het verhaal over de onschuldige, tikje naïeve zoon van Karel de Grote. De show begint met de Leading Player en haar gezelschap, die het publiek uitnodigen om de magie te bewonderen waarmee zij dit verhaal zullen vertellen (Magic To Do). Ze introduceren Pippin, een jonge man die net afgestudeerd is. Pippin vertelt dat hij op zoek is naar de zin van het bestaan en dat hij hoopt op een groots en meeslepend leven (Corner of the Sky).

Dan verschijnt Pippins vader Karel om hem te begroeten (Welcome Home). Pippin vertelt zijn vader dat hij samen met hem ten oorlog wil gaan. Karel laat zich overhalen en we zien hen samen met een groep soldaten hun aanvalsstrategie plannen (War is a Science).

De Leading Player verschijnt en looft Karels glorieuze overwinningen in de oorlog. Ook de soldaten prijzen hun Koning (Glory). Dan zingt de Leading Player een nummer over hoe sommige mensen meer geluk halen uit kleine dingen dan uit roem en rijkdom (Simple Joys). Inmiddels is Pippin er achter gekomen dat een leven als oorlogsheld niet zijn roeping is. Hij gaat naar zijn grootmoeder Berthe en vraagt haar om raad. Zij drukt Pippin op het hart om gewoon te genieten van ieder moment nu hij nog jong is, aangezien de tijd zo snel voorbij gaat (No Time At All). Pippin krijgt nu oog voor de meisjes – misschien zijn zij het antwoord op zijn levensvragen? Hij ontdekt de wereld van de seks (With You).

Pippins stiefmoeder Fastrada smeedt plannen om haar eigen zoon Lewis op de troon te krijgen in plaats van Pippin (Spread a Little Sunshine). Pippin is inmiddels begonnen aan een carrière in de politiek en hij komt in opstand tegen zijn vader. Als nieuwe koning kondigt Pippin aan dat de langverwachte periode van vrede, zonder oorlg of slavernij eindelijk is aangebroken (Morning Glow).

TWEEDE AKTE

Pippin ziet in dat het koningschap niets voor hem is en raakt steeds gefrustreerder in zijn zoektocht naar de zin van het leven. De Leading Player stelt hem gerust en zegt dat hij zich geen zorgen hoeft te maken: hij zit immers al op het juiste pad (The Right Track). Aan het eind van het nummer klapt Pippin echter hulpeloos in elkaar. Catherine, een mooie jonge vrouw, vindt hem en neemt hem mee naar het huis waar zij woont met haar zoontje Theo.

Ze vertelt Pippin dat zij niets meer is dan een doodgewoon meisje (Kind of Woman). Pippin krijgt een plek in huis en helpt bij alle dagelijkse dingen, al vindt hij eigenlijk dat hij te goed is voor zulke banale zaken (Extraordinary). Toch worden Pippin en Catherine verliefd (Love Song). Maar als Catherine vraagt of Pippin officieel hoofd van het gezin wil worden, neemt hij de benen en laat hij Catherine achter met een gebroken hart (I Guess I’ll Miss The Man).

Nu is Pippin aan het einde van zijn weg gekomen, en hij heeft nog steeds geen idee wat hij moet doen om een buitengewoon leven te kunnen leiden. De Leading Player vertelt dat de enige manier waarop Pippin nog beroemd kan worden, is door zelfmoord te plegen. Pippin aarzelt: als dit de verkeerde keuze blijkt, dan krijgt hij nooit meer een nieuwe kans. Alle acteurs proberen hem over te halen om in de vlammen te springen en glorieus te sterven.

Ze dwingen hem na te denken over alle dingen die hij wilde bereiken in zijn leven (Finale). Pippin is bijna overtuigd, maar dan verschijnen Catherine en haar zoontje. Hij ziet in dat de liefde zo slecht nog niet is en kiest voor het leven.

Sponsors


ing bgl telegraaf klm


Eerste reacties op de Europese première
Willemijn Verkaik over PIPPIN
PIPPIN bij Ivo Niehe in de Tv Show
Inloggen
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Minimaal 8 tekens en minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter.
×