0900 - 25 25 255

Telefonisch 7 dagen p/w bereikbaar (€ 0,45 p/m):
ma t/m vr: 9.00 uur tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 uur tot 20.00 uur

Assepoester - MOSCOW CLASSICAL BALLET

Zondag 18 maart 2018

Moscow Classical Ballet Theatre terug in Carré

Na de uitverkochte Nederlandse première van een oogverblindende “Romeo en Julia”  afgelopen oktober, komt Moscow Classical Ballet terug naar Amsterdam.

 

Assepoester is een sprookje dat geliefd wordt door jong en oud.

Sergey Prokofiev rekent dit ballet tot zijn meest geliefde composities. De componist schreef in zijn dagboek: "Voor mij wordt de muziek bepaald door de waarachtige liefde tussen Assepoester en de prins. Hun droom komt uit. Ik wil dat het publiek hun lijden en hun vreugde meevoelt. Ik heb mijn Assepoester geschreven volgens de tradities van het oude klassieke ballet".

Moscow Classical Ballet Theatre staat onder de artistieke leiding van Natalia Kasatkina en tot voor kort Vladimir Vasiljov. Het gezelschap werd in 1966 opgericht door het ministerie van Cultuur van de Sovjetunie. Naast de legendarische huizen voor ballet en opera zoals Bolshoj in Moskou en Mariinsky (Kirov) in St. Petersburg, behoort het gezelschap tot de toonaangevende balletgezelschappen van Rusland. Natalia Kasatkina is 82 jaar en werkt nog dagelijks met de dansers. Alweer vijftig jaar is zij zonder onderbreking artistiek leider en choreograaf van Moscow Classical Ballet.

De choreografen

“We hebben onze voorstelling gebaseerd op interpretatie van het verhaal door de componist. Het verlangen dat het wonder gebeurt. De transformatie van Assepoester. In onze voorstelling zit veel humor en gaat natuurlijk over liefde. De stiefmoeder en de stiefzusters hebben we neergezet met ironie en overdrijving.”

Assepoester wordt gedanst door Galina Garmash. Zij is 22 jaar en één van de meest veelbelovende dansers van het gezelschap. In 2016 kreeg zij een gouden medaille in drie internationale balletcompetities: Zagreb (Slovenië), Moskou en Rieti (Italië). Galina studeerde af aan de befaamde Vaganov Ballet Academie in St. Petersburg. Ondanks haar jonge leeftijd werd ze in 2012, zij was toen achttien jaar, benoemd tot eerste solist. Ze danst hoofdrollen in Sleeping Beauty, Assepoester, Giselle, Spartacus, Romeo en Julia, De Notenkraker en Coppelia.

 

Voordeel Passe Partout
De passe partout is een voordeelkaart voor de echte balletliefhebber en geeft u toegang tot Assepoester, Coppelia en Giselle. U kunt aanspraak maken op de passe partout als u voor alle drie de balletten kaarten koopt. De passe partout  is geldig op de volgende rangen:

  • Golden Seats: U betaalt voor drie balletten € 175,- ipv € 204,-
  • Loge: U betaalt voor drie balletten € 160,- i.p.v. € 186,-
  • Rang 1: U betaalt voor drie balletten € 125,- i.p.v. € 156,-

De passe partout kunt u bestellen door te bellen naar onze kaartverkoop: 0900 – 25 25 255 (45 cpm).

De Telegraaf schreef een artikel over het Moscow Classical Ballet in Carré. Lees het hier.

Geef hier aan dat u erbij bent.

Speeldata

Speellijst


zo 18 maart 2018 14:00 uur Bestel

 


Prijzen

Prijzen


RangPrijs
Gouden rang€ 68,00
Loge€ 62,00
Rang 1€ 52,00
Rang 2€ 42,00
Rang 3€ 32,00
Rang 4€ 22,00

De genoemde prijzen zijn exclusief de restauratietoeslag van € 1,50 per kaart en € 4,50 boekingskosten per boeking.Binnenkort in Carré
Inloggen
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Minimaal 8 tekens en minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter.
×