0900 - 25 25 255

Telefonisch 7 dagen p/w bereikbaar (€ 0,45 p/m):
ma t/m vr: 9.00 uur tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 uur tot 20.00 uur

Ballet Vlaanderen - Sidi Larbi Cherkaoui en Crystal Pite

Woensdag 2 mei 2018

Ballet Vlaanderen brengt...

Drie hedendaagse meesters
Sidi Larbi Cherkaoui, Crystal Pite en Akram Khan
.

Sinds Sidi Larbi Cherkaoui de artistieke leiding heeft van Ballet Vlaanderen ontpopte het gezelschap zich tot de topvertolkers van het hedendaags repertoire. Een droom voor gastchoreografen. Die verzamelt Cherkaoui dan ook volop rond zich. In dit drieluik combineert hij zijn eigen L’Oiseau de Feu met Kaash van Akram Khan en Ten Duets on a Theme of Rescue van Crystal Pite. Internationaal gelauwerd, sterk werk van drie hedendaagse meesters met een uitgesproken, boeiende eigen bewegingstaal. Heel verschillend, maar met talloze raakvlakken. Een must-see voor de adepten van het hedendaags repertoire, maar net zo goed voor culturele ontdekkingsreizigers

Sidi Larbi Cherkaoui gaat in dialoog met beide topchoreografen. Zijn L’oiseau de Feu, waarin de zelfredding van de mens centraal staat, is een andere visie op hetzelfde reddings-thema dat Crystal Pite in een meer intieme intermenselijke sfeer aansnijdt.

Cherkaoui’s link met Akram Khan leidt terug naar hun eerste stappen als autonome makers. Bovendien bevinden beiden - Khan met zijn Engels-Bengaalse en Cherkaoui met zijn Belgisch-Marokkaanse roots - zich op de grenslijn bevinden tussen Oost en West. Ook deze constante balans is een gemeenschappelijk thema.

L’Oiseau de Feu
Met L’Oiseau de Feu biedt Sidi Larbi Cherkaoui een nieuwe kijk op het eeuwenoude Russische volksverhaal, De Vuurvogel. De niet-narratieve versie van Sidi Larbi Cherkaoui draait rond de morbide gruwel van het vuur en de schoonheid van het hernieuwde leven dat daaruit ontstaat. Centraal staat de kracht van een mens om als een feniks uit zijn as te herrijzen. De muziek is van de hand van een jonge Igor Stravinsky, die hiermee op slag wereldberoemd werd.

Kaash
Khan tast met zijn unieke dansstijl, geworteld in de Indiase dansvorm kathak, de grenzen af van het westerse dansidioom. Met Kaash geeft Khan een eigen visie op Shiva. Hij benadert deze god van destructie én creatie, traditioneel vereenzelvigd met een verankerd verleden, vanuit een tegenovergesteld perspectief: wat zijn onze toekomstmogelijkheden? Kunstenaar Anish Kapoor vertaalt dit transcendente thema naar een poëtische scenografie en de Engels-Indische componist Nitin Sawhney zorgt voor muzikale parallellen met de krachtige en hoekige hardheid van Khans abstracte bewegingstaal.

Ten Duets on a Theme of Rescue
In Ten Duets on a Theme of Rescue benadert de Canadese choreografe Crystal Pite het thema van de redding tussen twee personen op erg persoonlijke wijze. In tien duetten brengt ze telkens één bepaald aspect van ‘redding’. Crystal Pite bekijkt het menselijke lichaam vanuit een poëtisch perspectief. Haar werk wordt gekenmerkt door een vindingrijke theatraliteit, humor en een scherpzinnige bewegingstaal.

Geef hier aan dat u erbij bent.

Speeldata

Speellijst


wo 2 mei 2018 20:00 uur Bestel

 


Prijzen

Prijzen


RangPrijs
Gouden rang€ 55,00
Rang 1€ 50,00
Rang 2€ 40,00
Rang 3€ 35,00
Rang 4€ 25,00
Rang 5€ 15,00

De genoemde prijzen zijn exclusief de restauratietoeslag van € 1,50 per kaart en € 4,50 boekingskosten per boeking.


Credits

Credits


Choreografie

Crystal Pite

 

Muziek

Cliff Martinez

 

Kostuums

Linda Chow

Licht

Jim French

 

Instudering

Jermaine Spivey

Choreografie
Sidi Larbi Cherkaoui


Muziek
Igor Stravinsky

Decor en licht
Willy Cessa

Kostuums
Tim Van Steenbergen


Video
Philipp Contag-Lada


Muzikale leiding
Philipp Pointner


Choreografie

Akram Khan

Muziek

Nitin Sawhney

Decor

Anish Kapoor

Kostuums

Kimie Nakano

Belichting

Aideen Malone

Instudering

Eulalia Ayguade

Kristina Alleyne

Sade Alleyne


Inloggen
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Minimaal 8 tekens en minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter.
×