0900 - 25 25 255

Telefonisch 7 dagen p/w bereikbaar (€ 0,45 p/m):
ma t/m vr: 9.00 uur tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 uur tot 20.00 uur

DOORNROOSJE - MOSCOW CLASSICAL BALLET

Donderdag 25 t/m zondag 28 oktober 2018

Het gerenommeerde Moscow Classical Ballet komt terug naar Carré na de spectaculaire uitverkochte première van Romeo & Julia in oktober 2017 en een succesvolle vervolgreeks in maart 2018. Dit keer in de herfstvakantie, en daarom staan er balletten voor kinderen op het programma.

Doornroosje schitterend en betoverend sprookje begeleid door een Symfonie Orkest
Deze productie van het beroemde ballet De schone slaapster op de muziek van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski is de originele auteursversie van de choreografen Natalia Kasatkina en Vladimir Vasiljov. Ze schreven een libretto gebaseerd op de plots van twee geliefde sprookjes, "Doornroosje" en "Belle en de Beest". Het verhaal begint op de 17de verjaardag van prinses Aurora, als zij haar ware liefde ontmoet: prins Desiré. De vrolijke atmosfeer wordt bruut verstoord door de komst van de slechte fee Carabosse. Die voorspelt Aurora een vreselijk lot – de prinses zal zich prikken aan een naald en sterven. De goede Seringenfee weet de nare lotsbestemming iets af te zwakken – de prinses zal niet sterven, maar honderd jaar lang slapen. De knappe prins zou Aurora wakker kunnen kussen. De fee legt hem uit dat het pad door de eeuwen heen leidt, maar als hij de tocht weet te volbrengen en Aurora uiteindelijk zal kussen, zal ze ontwaken. Carabosse voegt eraan toe dat Desiré ouder zal worden gedurende zijn reis: Aurora zal wakker worden en hij zal sterven.

Maar Desiré is bereid zichzelf op te offeren voor zijn geliefde. Ontelbare jaren duurt de lange reis, maar de sterrenbeelden helpen hem. Na vele omzwervingen bereikt de sterk verouderde prins zijn geliefde en hij kust haar hand. Aurora wordt wakker en het maakt haar niet uit hoe hij er uitziet. Ze omarmt Desiré en de tranen stromen over hem heen. Dan zwaait de goede Seringenfee met haar toverstaf – en daar staat voor Aurora opnieuw de jonge en mooie prins Desiré.

Lees verder »

De choreografie
Met behoud van de originele choreografie van de grote meester Marius Petipa hebben de producers de muziek aangevuld met nieuw werk. Natalia Kasatkina en Vladimir Vasiljov wisten uit het geliefde meesterwerk van Tsjaikovski wederom een dynamisch en magisch ballet te scheppen.

De oorspronkelijke choreografie is niet alleen zorgvuldig bewaard gebleven in deze uitvoering, maar ook slim aangepast. Dankzij de combinatie van de twee sprookjes is het prachtige oude ballet omgezet in een intrigerend verhaal vol verrassingen. De choreografie van deze unieke versie is levendiger met door Natalia en Vladimir geïntroduceerde karakters, zoals de sterrenbeelden. De nieuwe dansen zijn helder en opwindend. Indrukwekkend zijn ook de inventieve decorstukken en de prachtige kostuums.

Moscow Classical Ballet
Moscow Classical Ballet staat onder artistieke leiding van Natalia Kasatkina. Het gezelschap werd in 1966 opgericht door het ministerie van Cultuur van de Sovjet-Unie. Naast legendarische huizen voor ballet en opera als het Bolsjoj in Moskou en het Mariinski (Kirov) in St.-Petersburg, behoort het tot de toonaangevende balletgezelschappen van Rusland. Natalia Kasatkina is 82 jaar en zij werkt nog dagelijks met de dansers. Nu alweer vijftig jaar is zij zonder onderbreking artistiek leidster en choreografe van Moscow Classical Ballet.

De Telegraaf schreef een artikel over Moscow Classical Ballet in Carré. Lees het hier.

Speeldata

Speellijst


do 25 oktober 2018 20:00 uur Bestel
vr 26 oktober 2018 20:00 uur Bestel
za 27 oktober 2018 20:00 uur Bestel
zo 28 oktober 2018 14:00 uur Bestel

 


Prijzen

Prijzen


RangPrijs
Gouden rang€ 68,00
Loge€ 62,00
Rang 1€ 52,00
Rang 2€ 42,00
Rang 3€ 32,00
Rang 4€ 22,00

De genoemde prijzen zijn exclusief de restauratietoeslag van € 1,50 per kaart en € 4,50 boekingskosten per boeking.Binnenkort in CarréCarré nieuwsbrief


Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.

Inloggen
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Minimaal 8 tekens en minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter.
×