0900 - 25 25 255

Telefonisch 7 dagen p/w bereikbaar (€ 0,45 p/m):
ma t/m vr: 9.00 uur tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 uur tot 20.00 uur

JUNGLE BOEK - MOSCOW CLASSICAL BALLET

Woensdag 24 en zaterdag 27 oktober 2018

Het gerenommeerde Moscow Classical Ballet komt terug naar Carré.

 

Schattig sprookje voor jong en oud
Wie kent het verhaal niet: Jungle Boek. Mowgli, de jongen opgevoed door wolven en getemd door de gevaren van de jungle, raakt bevriend met Baloe de beer. Hij vecht voor zijn leven tegen Shere Khan de tijger, geholpen door Kaa de slang. Een exotisch avontuur gebaseerd op de verhalen van Rudyard Kipling, mooi voor alle leeftijden. De fantasierijke kleurrijke kostuums, maskers, grappige personages, enorm indrukwekkende decorstukken en de verbluffende dans maken van Jungle Boek een totaalbeleving voor jong en oud.

De choreografie
Bijzonder aan het voortreffelijke werk van balletmeesters Natalia Kasatkina en Vladimir Vasiljov is de artistieke samenwerking met hedendaagse componisten. De ontmoeting met de nog piepjonge componist Alex Prior – toen pas 14 jaar – inspireerde hen om de balletvoorstelling "Mowgli" te creëren, gebaseerd op het beroemde "Jungle Book" van R. Kipling. De innovatieve choreografie manifesteerde zich in de bewegingen van de oerwouddieren. De dansers maakten met hun plastische taal met dierlijke gewoonten en gebaren een geweldige indruk op het publiek. Deze uitvoering biedt veel ontwikkelingsmogelijkheden voor de klassiek geschoolde artiesten, die nu eens op een heel andere manier over het toneel kunnen bewegen, waarbij ze hun verborgen wilde emoties de vrije loop laten.

 

De voorstellingen starten om 14.00 uur en duren 1,5 uur inclusief pauze.

Lees verder »

De componist
Alex Prior werd geboren in 1992 in Londen. Russische wortels verbinden hem met de wereldberoemde hervormer van de theaterkunst uit het begin van de 20e eeuw, Konstantin Stanislavski: het is zijn overgrootvader. Op twaalfjarige leeftijd werd Prior de jongste winnaar van BBC Young Composer 2005 in Groot-Brittannië.
Zijn ballet Mowgli, gemaakt in opdracht van Moscow Classical Ballet en voor het eerst uitgevoerd in het Kremlin Theater in 2008, oogstte internationaal lovende kritieken en wordt nu al bijna tien jaar doorlopend in de Verenigde Staten opgevoerd. Prior is afgestudeerd aan het Conservatorium van St.-Petersburg en heeft al een indrukwekkende reeks composities op zijn naam staan. Als dirigent treedt hij op met vooraanstaande orkesten: het Koninklijk Filharmonisch Orkest, het Filharmonisch Orkest van Kopenhagen en Camerata Salzburg, de Düsseldorfer Symphoniker, het Noorse Radio Orkest, het Aarhus Symfonie Orkest, het Wiener KammerOrchester, de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, het Orkest van de Mannheim Opera, het Spaanse Radio- en Televisie Symfonie Orkest, the Seattle Symphony en the New World Symphony. 

Moscow Classical Ballet  
Moscow Classical Ballet staat onder artistieke leiding van Natalia Kasatkina. Het gezelschap werd in 1966 opgericht door het ministerie van Cultuur van de Sovjet-Unie. Naast legendarische huizen voor ballet en opera als het Bolsjoj in Moskou en het Mariinski (Kirov) in St.-Petersburg, behoort het tot de toonaangevende balletgezelschappen van Rusland. Natalia Kasatkina is 82 jaar en zij werkt nog dagelijks met de dansers. Nu alweer vijftig jaar is zij zonder onderbreking artistiek leidster en choreografe van Moscow Classical Ballet.

Speeldata

Speellijst


wo 24 oktober 2018 14:00 uur Bestel
za 27 oktober 2018 14:00 uur Bestel

 


Prijzen

Prijzen


RangPrijs
Gouden rang€ 62,00
Loge€ 56,00
Rang 1€ 46,00
Rang 2€ 36,00
Rang 3€ 26,00
Rang 4€ 16,50

De genoemde prijzen zijn inclusief de restauratietoeslag van € 1,50 per kaart en exclusief € 4,50 boekingskosten per boeking.Binnenkort in CarréLaatste nieuws uit Carré


do 18 oktober 2018

Q&A Jakop Ahlbom

Lees verder »


» Meer nieuws


Carré nieuwsbrief


Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.

Inloggen
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Minimaal 8 tekens en minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter.
×