0900 - 25 25 255

Telefonisch 7 dagen p/w bereikbaar (€ 0,45 p/m):
ma t/m vr: 9.00 uur tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 uur tot 20.00 uur

Opera2Day - Dr. Miracle's last illusion

Zondag 19 maart 2017

De makers van de ‘Opera van het jaar 2014’ laten zich inspireren door een letterlijk magisch genre: het illusionisme. In deze nieuwe voorstelling verplaatsen we ons naar de tijd rondom 1900. Het leven kreeg kleur door zowel sprankelend variété als een fascinatie voor het leven voorbij de grens van leven en dood. We volgen in de voorstelling de ongrijpbare illusionist Dr. Miracle. Als zijn assistente tijdens een show door een tragisch ongeluk omkomt, raakt hij bedwelmd door de schoonheid van haar overgang naar de dood en het eeuwige licht. Hij verlangt er naar om deze ervaring opnieuw te beleven, en raakt in zijn zoektocht verzeild in een mysterieuze wereld vol slaapwandelaars, waanzinnigen en dolende zielen. Maar kijken we naar lichtvoetige illusies? Of zien we een gedetailleerd verslag van een reeks gruwelijke moorden? 'Dr. Miracle's last illusion' is een afwisselend flamboyante en melancholische voorstelling vol suspense, die ook humor en horror niet schuwt.

We zien een reeks betoverende opera- en dansscènes op muziek van o.a. Bellini, Offenbach, Verdi, Wagner en Stravinsky. En het is een ode aan het magische genre van de opera met haar vele heldinnen. Deze muzen - en slachtoffers - van Dr. Miracle worden vertolkt door vrouwelijk vocaal toptalent en een danseres van De Dutch Don't Dance Division. De kleurrijke partituren zijn bij het New European Ensemble in beste handen. Woedy Woet, meervoudig Nederlands kampioen goochelen, kruipt in de huid van Dr. Miracle. OPERA2DAY wist de afgelopen jaren te verrassen met een reeks enthousiast ontvangen voorstellingen. 

Geef hier aan dat je erbij bent.

Lees hier de recensies naar aanleiding van de première.

Inleiding
Voorafgaand aan de voorstelling vindt een inleiding plaats. Deze is alleen toegankelijk in combinatie met een entreekaart. In het besteltraject kunt u hiervoor meteen een plaats reserveren. Met behulp van bewegend beelden, gefilmde interviews en klinkende geluidsfragmenten vertelt musicoloog Philip Ruitenberg u over het ontstaan van Dr. Miracle’s last illusion.

U krijgt extra informatie over de inspiratiebronnen én over de muzikale uitvoeringspraktijk, die zich baseert op de eerste geluidsopnames van rond 1900.

Exclusief VIP-arrangement voor € 10,-:
- Inleiding door regisseur Serge van Veggel – 18:00 uur
- Gratis programmakrant
- Gratis drankje vooraf en na afloop van de voorstelling
- Meet & Greet na afloop met de makers en de cast

Speeldata

Speellijst


zo 19 maart 2017 19:00 uur Bestel

 


Prijzen

Prijzen


RangPrijs
Gouden rang€ 45,00
Rang 1€ 39,00
Rang 2€ 35,00
Rang 3€ 29,00
Rang 4€ 25,00
Rang 5€ 20,00
Rang 6€ 15,00

Genoemde prijzen zijn exclusief de restauratietoeslag van € 1,00 per kaart.
Binnenkort in Carré


Carré nieuwsbrief


Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.

Inloggen
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Minimaal 8 tekens en minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter.
×