0900 - 25 25 255

Telefonisch 7 dagen p/w bereikbaar (€ 0,45 p/m):
ma t/m vr: 9.00 uur tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 uur tot 20.00 uur

Romeinse Tragedies - Toneelgroep Amsterdam

Vrijdag 15 t/m donderdag 21 juni 2018

Juichende recensies in de wereldpers, een sterrencast met o.a. Gijs Scholten van Aschat, Hans Kesting, Maria Kraakman, Marieke Heebink, Eelco Smits en Chris Nietvelt. Deze voorstelling van bijna zes uur verveelt geen moment: je beweegt je vrij door Carré, kan tussen de acteurs gaan zitten, op het toneel een hapje eten of een drankje drinken en live reageren via social media. Dat is Romeinse tragedies, drie stukken van Shakespeare door Ivo van Hove aaneengesmeed tot een avondvullend spektakel over het politieke bedrijf. Neem plaats op het toneel terwijl deze huiveringwekkende multimediashow zich om je heen afspeelt.

Eindelijk weer in Amsterdam
Sinds de première in 2007 op het Holland Festival reist Toneelgroep Amsterdam met Romeinse tragedies voor uitverkochte zalen de wereld rond. Van New York naar o.a. Adelaide, Londen, Montréal, Wenen, Avignon, Québec, Zürich en Barcelona. Ze eindigen waar ze zijn begonnen, in Amsterdam, met de grande finale in Carré.

Het verhaal
De drie Romeinse tragedies tonen het politieke spel in al zijn facetten. Coriolanus speelt zich af tijdens de opkomst van de Romeinse Republiek. De titelheld weigert zich te neer te leggen bij de veranderde politieke constellatie. Hij trotseert het volk en zijn nieuwe vertegenwoordigers en wordt verbannen. Hij trekt uiteindelijk ten strijde tegen zijn moederstad Rome. Julius Caesar verwerft zijn macht juist omdat hij de massa virtuoos weet te bespelen. Een aantal politici vreest de dictatuur en ruimt hem uit de weg om de democratie te redden, maar dan is het al te laat om het veranderde politieke klimaat te keren. In Antonius & Cleopatra lopen wereldpolitiek en de passionele liefde tussen de Romein Antonius en de Egyptische Cleopatra door elkaar. Antonius’ verscheurdheid tussen publieke verantwoordelijkheid en de wil van het hart leidt tot een bloedbad.

Niet te missen!
Romeinse tragedies duurt 5:30 en wordt in het Nederlands gespeeld. Er is Engelstalige boventiteling aanwezig zodat iedereen de voorstelling kan volgen. Graag maken we je er op attent dat er gebruik gemaakt wordt van stroboscoopeffecten.

In deze non-stop gefilmde en uitgezonden liveshow kan je je vrij bewegen tussen de spelers en achter de schermen. Er is eten en drinken voorzien op de scène en via social media wordt er in real time gereageerd (klik hier voor de publieksreacties).

Ook de (inter)nationale pers reageerde euforisch. ‘This is an exhilarating pleasure. Director Ivo van Hove gleefully reinvents these tragedies to make it seem as if Shakespeare finished writing the plays this morning. The final hour is about as good as theatre gets; combining astonishingly inventive stagecraft with glorious acting, raw as an open wound, totally invested and decidedly unpretty.’ - The Guardian *****

One word: Go– New York Post

Belevenis zonder weerga ★★★★★ – Elsevier

Romeinse Tragedies is een doorlopende voorstelling en is ongeplaceerd. In deze unieke opzet staat het u vrij om tijdens de voorstelling regelmatig van plaats te wisselen. Hierdoor beleeft u de voorstelling letterlijk vanuit een ander perspectief.

Gedurende de gehele voorstelling kunt u op verschillende punten in het theater diverse drankjes, snacks en kleine gerechten verkrijgen. Voor de snelle doorstroom, vragen wij u gelieve met PIN te betalen.

Lees verder »

Ivo van Hove over de Romeinse tragedies
‘Het zijn politieke drama’s. Niet de menselijke psychologie staat centraal, maar de mechanismen die mensen tot een gezamenlijk besluit, een politieke moord, binnen- of buitenlandse oorlogen, verharding van standpunten of tot capitulatie brengen. Romeinse tragedies is een theaterstuk waarin alle meningen, standpunten en opinies naast elkaar staan. Een stuk dat geen ultiem statement wil geven over wie het grote gelijk aan zijn kant heeft of welke richting we moeten uitgaan. Shakespeare trekt ook geen partij.’

Geef hier aan dat u erbij bent. 

Speeldata

Speellijst


Op dit moment (nog) geen speeldata te tonen.

 


Prijzen

Prijzen


RangPrijs
Vrije zit€ 59,50

De genoemde prijzen zijn exclusief de restauratietoeslag van € 1,50 per kaart en € 4,50 boekingskosten per boeking.


Credits

Credits


Van William Shakespeare

Regie Ivo van Hove

Cast Hélène Devos, Fred Goessens, Janni Goslinga, Marieke Heebink, Hans Kesting, Hugo Koolschijn, Maria Kraakman, Chris Nietvelt, Frieda Pittoors, Gijs Scholten van Aschat, Harm Duco Schut, Bart Slegers, Eelco Smits e.a.

Compositie Eric Sleichim

Muziek Bl!ndman Drums: Yves Goemaere, Hannes Nieuwlaet, Ruben Cooman, Ward de Ketelaere

Vertaling Tom Kleijn

Dramaturgie Bart van den Eynde, Jan Pieter Gerrits, Alexander Schreuder

Scenografie, lichtontwerp Jan Versweyveld

Video Tal Yarden

Kostuums Lies van Assche

Coproductie Holland Festival, De Munt/La Monnaie, Kaaitheater, Muziektheater Transparant, Bl!ndman

Productie Toneelgroep AmsterdamTrailerBinnenkort in Carré


Inloggen
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Minimaal 8 tekens en minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter.
×