0900 - 25 25 255

Telefonisch 7 dagen p/w bereikbaar (€ 0,45 p/m):
ma t/m vr: 9.00 uur tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 uur tot 20.00 uur

Theater Na de Dam

Vrijdag 4 mei 2018

De mens is een meester in het wegkijken

Theater Na de Dam presenteert samen met eigenzinnig regisseur Koos Terpstra een eenmalige muzikale theateravond over de betekenis van verzet en het belang van dwarsliggers, toen en nu. O.a. zanger Paul de Munnik, cabaretier André Manuel en presentator Harm Edens dragen bij aan deze avond over de verleiding van de onverschilligheid en de noodzaak van de lastpak.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog konden er zoveel landgenoten worden vermoord dankzij de talloze mensen die wegkeken. Niet iedereen hield de ogen gesloten, gelukkig. Wie waren onze verzetshelden? Hadden zij een gemeenschappelijke karaktertrek? Was het toeval dat veel van hen niet de meest ‘makkelijke’ waren als mens? En als hier ooit nog eens de Derde Wereldoorlog uitbreekt, hoe ziet die er dan uit? En op welk type verzetsheld mogen wij dan hopen?

Koos Terpstra is een gelauwerd schrijver en regisseur, was jarenlang artistiek leider van het Noord Nederlands Toneel en regisseert cabaretiers als Eric van Sauers, Lebbis en Jansen en De Ploeg.

Speeldata

Speellijst


vr 4 mei 2018 21:00 uur Bestel

 


Inloggen
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Minimaal 8 tekens en minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter.
×