0900 - 25 25 255

Telefonisch 7 dagen p/w bereikbaar (€ 0,45 p/m):
ma t/m vr: 9.00 uur tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 uur tot 20.00 uur

Trijntje Oosterhuis – Ken Je Mij

Vrijdag 9 november 2018

Trijntje brengt een ode aan haar vader in Carré.

Trijntje geeft een bijzonder en éénmalig concert ter gelegenheid van de verjaardag van haar vader Huub Oosterhuis. Dit jaar wordt de theoloog, schrijver en dichter 85 jaar. Ter gelegenheid hiervan brengt ze vanuit de circuspiste, in een intieme setting, een ode aan de liedjes en teksten van zijn hand.

Deze unieke muzikale avond is door Huub en Trijntje samengesteld en geeft een persoonlijk overzicht van het werk van Oosterhuis. Hij schreef vele liederen die nog steeds door kerkkoren, maar ook door popartiesten gezongen worden.

Zowel tijdloze als actuele liederen, op toegankelijke melodieën, over wat zich afspeelt tussen mensen en de daarbij behorende persoonlijke gevoelens. Liedjes over vriendschap, solidariteit, liefde en dood.

Eén van zijn bekendste teksten is Ken Je Mij?, geschreven in het geboortejaar van Trijntje en later op muziek gezet door Stijn van der Loo. Het nummer wordt al jaren door Trijntje vertolkt en heeft zo zijn weg van de kerk, naar het theater en naar de huiskamer van vele Nederlanders gevonden.

Huub Oosterhuis: “Als kind van tien merkte Trijntje dat ze mensen blij en gelukkig kon maken door voor ze te zingen. Dat is haar leven geworden. Ik hoop dat ze mijn werk aan een jongere generatie kan doorgeven.”

Trijntje Oosterhuis: “Als kind hoorde ik de liedjes van mijn vader. Mijn passie om zelf te zingen is in zijn kerk begonnen. Nu, 35 jaar later, zijn de teksten voor mij nog even tijdloos als actueel. Ik vind het een eer om eenmalig, ter gelegenheid van zijn 85ste verjaardag, deze prachtige liedjes te mogen zingen, maar dan nu in het theater en zo toegankelijk te maken voor nieuwe generaties. Het ontroert me dat onze creatieve werelden op deze avond zo bij elkaar komen .”

 

De voorstelling start om 20.00 uur, de duur is nog niet bekend.

Speeldata

Speellijst


Op dit moment (nog) geen speeldata te tonen.

 Binnenkort in CarréInloggen
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Minimaal 8 tekens en minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter.
×