0900 - 25 25 255

Telefonisch 7 dagen p/w bereikbaar (€ 0,45 p/m):
ma t/m vr: 9.00 uur tot 21.00 uur, za en zo: 10.00 uur tot 20.00 uur

OPERA2DAY - VIVALDI: DANGEROUS LIAISONS

Dinsdag 5 maart 2019

Vocaal vuurwerk in spiksplinternieuwe barokopera.

OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging presenteren een spiksplinternieuwe barokopera, met muziek van Antonio Vivaldi. De vurige en virtuoze operamuziek van de Venetiaanse componist is bezig aan een ware 'comeback'. In deze voorstelling komen Vivaldi's meest opwindende aria's samen op een nieuw libretto. Er wordt een al even opwindend verhaal mee verteld, gebaseerd op de roemruchte briefroman Les Liaisons Dangereuses.

Marquise de Merteuil en Vicomte de Valmont spelen een gevaarlijk spel met de liefde. De voormalige geliefden troeven elkaar af met sensuele wreedheden. Ze dagen elkaar uit om anderen te verleiden. Hun relatie komt op scherp te staan als Valmont echt lijkt te vallen voor de verleidelijke maar kuise presidentsvrouw Tourvel. In de venijnige strijd die volgt gaan alle betrokkenen uiteindelijk ten onder. Een fatale liefdesgeschiedenis. Én een portret van een tijdperk, waarin een verveelde elite bezwijkt onder haar eigen intriges.

Voorafgaand aan de voorstelling vindt een inleiding plaats gegeven door musicoloog Philip Ruitenberg. Deze begint om 19:00 in onze foyer In de Nok en is alleen toegankelijk in combinatie met een entreekaart. In het besteltraject kunt u hiervoor meteen een plaats reserveren.

De voorstelling wordt in het Italiaans gezongen en in het Nederlands en Engels boventiteld.
De voorstelling duurt circa 2 uur en 20 minuten inclusief pauze.

‘Deze combinatie van historiserende en innovatieve operapraktijk kan niet luid genoeg worden toegejuicht.’
De Volkskrant

‘Indrukwekkend is de samenwerking met de Nederlandse Bachvereniging’
NRC Handelsblad 

‘Het overtuigendste bewijs dat Vivaldi’s operamuziek ten onrechte in de vergetelheid is geraakt.’
Theaterkrant 

‘Wat barokman Moretto deed is om je vingers bij af te likken. Zijn kersverse recitatiefmuziek schuurt en knettert, en scherpt de oren.’
Trouw

Lees verder »

De felle emoties krijgen een weerklank in Vivaldi’s vocale en instrumentale vuurwerk, uitgevoerd door een sprankelende internationale cast en de topmusici van de Bachvereniging. Met nieuw gecomponeerde recitatieven wordt het werk tot een eenheid gesmeed. OPERA2DAY paste dat procedé eerder succesvol toe in de tot 'Opera van het jaar' verkozen La troupe d'Orphée en het latere Dr. Miracle's last illusion: 'Spectaculair' volgens de Volkskrant, 'Een hit' volgens de Theaterkrant. Ook het recente Hamlet was een stralende hommage aan zelden te horen repertoire. Als opvolger nu: Dangerous Liaisons een Vivaldi voor deze tijd!

Speeldata

Speellijst


di 5 maart 2019 20:00 uur Laatste kans!

 


Prijzen

Prijzen


RangPrijs
Gouden rang€ 47,50
Rang 1€ 41,50
Rang 2€ 37,50
Rang 3€ 31,50
Rang 4€ 27,50
Rang 5€ 22,50
Rang 6€ 17,50

De genoemde prijzen zijn inclusief de restauratietoeslag van € 1,50 per kaart en exclusief € 4,50 boekingskosten per boeking.

Tevens maken wij gebruik van variabele prijzen. De hier getoonde prijzen zijn vanafprijzen. De actuele prijzen vindt u bij de datum en tijdstip van uw keuze.

Credits

Credits


OPERA2DAY & Nederlandse Bachvereniging

Muzikale leiding Hernán Schvartzman

Scenario en regie Serge van Veggel

Muziek Antonio Vivaldi en Vanni Moretto

Libretto Stefano Simone Pintor

Met o.a. Candida Guida (Merteuil), Raffaele Pe (Valmont), Barbara Kozelj (Tourvel), Stefanie True (Volange)

 


We hebben er zin in!Binnenkort in CarréInloggen
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Minimaal 8 tekens en minimaal 1 hoofdletter en 1 kleine letter.
×